Çiftçinin Yıllık Kaybı 300 Bin TL

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu Ruhsatlı mezbaha inşaatı bir an önce başlamalı.

Trabzon'un en büyük ilçelerinden olan Akçaabat’ta arazisi kamulaştırılmış olan ve yapım projeleri hazırlandığı söylenilen mezbaha ile ilgili henüz bir kazmanın vurulmamış olması Akçaabat çiftçisini besilik hayvanlarda Tarım ve Orman Bakanlığı'nın vermiş olduğu 200 kilogram ve üzeri etlik erkek hayvanlara vermiş olduğu 250 lira desteklemeden ruhsatlı mezbaha olmadığı için yararlanamamaktadır.

Mezbaha Yapımı Bir An Önce Başlamalıdır.

Ülkemiz bugün et fiyatlarını dengelemek için dışarıdan et ithal etmekte ve tüketici ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Bu durum göz önüne alındığında her geçen gün artan yem maliyetleri de göz önüne alınarak azalan büyükbaş hayvan üretimimizi yeniden istenilen seviyelere getirebilmemiz için öncelikle İlimizin ihtiyacı olan ruhsatlı büyükbaş hayvan kesim ve satış mezbahasının bir an önce ilçemizde kamulaştırıldığı söylenilen ve projelerinin hazırlandığına dahil bizlere geçen yıl beyanat yapılan yerde başlatılması gerekmektedir. Mezbahanın tamamlanması ile etlik erkek hayvan besleyen üreticilerimiz hayvan başı 250 liralık desteklemeden yararlanmaya başlayacaktır.

İlçemiz kırsalda yaşayan yaklaşık 70000 kişiyle bölgemizin kırsal nüfusunun çoğunluğunu elinde bulundurmaktadır. Bu nüfusun yaklaşık 15 bini odamıza kayıtlı çiftçilerimizdir her aileden 4 kişi olarak hesaplarsak 60000 kişilik bir çiftçi nüfusuna sahip ilçede ruhsatlı bir mezbahanın olmaması büyük bir eksikliktir. İlçemiz hayvancılığının geliştirmek için hep birlikte tüm kurumlar gayret göstermeliyiz. Bakanlığımızın vermiş olduğu desteklemeleri çiftçimize ulaştırmak için bizler her zaman çalışıyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber