CORA YOMRA'DA FINDIK HASADI YAPTI

Cora, fındığı yerli ve milli olarak değerlendirdiklerini söyledi ve vurguladı: FINDIKTA ÜZERİMİZE

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, fındıkta üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini söyledi. Trabzon Ticaret Borsası tarafından 2013 yılında başlatılan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında yetiştirilen örnek fındık bahçesinin ilk hasadına katılan Cora, “Trabzon Ticaret Borsası’nın başlattığı Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında dikilen örnek fındık bahçelerinde bu yılın ilk hasadını gerçekleştirdik. Fındıkta hükümet olarak üzerinize düşeni yaptık. Fındık fiyatı hasat öncesi açıklandı. TMO’nun müdahale alımı yapacak olması fiyatı istikrarı açısından önemlidir.” dedi.

“Fındık fiyatı beklentilerin üzerinde ilan edildi.” diyen Cora, “Desteklemelerle beraber 25,00 TL‘ye yakın bir fiyat belirlendi. Fındık, çiftçimizin yüzünü güldürdü. Ak Parti olarak üreticimize hep sahip çıktık, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Fındığı yerli ve milli bir ürün olarak değerlendiriyoruz. Ayrıca önemli bir ihracat kalemi olarak görüyoruz. Üreticiden ihracatçıya, her kesimin sorunları ile ilgileniyoruz. Geçen yıl yapılan ihracatla ülkemiz ciddi bir gelir elde etmiştir.” şeklinde konuştu.

Fındık üreticisine de seslenen Cora, “Şimdi iş üreticinin elindedir. Fındığı iyice kurutmalı, piyasaya doğru zamanda çıkarmalıdır. Yine burada gördüğümüz gibi fındıkta verim ve kaliteyi bu tür örnek bahçelerle artırmalıyız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘a verdiği destekten ötürü teşekkür ediyoruz. Fındık hasadının üreticilerimize bereketli olmasını diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber