banner240
banner237
banner238

DİPLOMALI İŞSİZ GEÇİMİNİ TESBİH SATIŞINDA KARŞILIYOR

Devrim Aktürk/Diyarbakır: Harran Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan diplomalı işsiz Mehmet Önce hem geçimini, hem de günlük giderini sağlamak için Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi Ofis semtinde tesbih satışına başladı.

Harran Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan diplomalı işsiz Mehmet Önce hem geçimini, hem de günlük giderini sağlamak için Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi Ofis semtinde tesbih satışına başladı. Otuz iki yaşında olduğunu ve daha önceki yıllarda atanamadığını belirten Önce; “Günlük ihtiyacımı gidermek için kendi işimi yapayım dedim. Bu sebeple bir kaç aydır tesbih satışına başladım. Gün içerisinde bazen bir tesbih, kimi zaman hiç tesbih satışı olmuyor. Ben de Koronavirüs sürecinde sıkıntılar yaşadım ve bu durum tesbih satışlarını da vurdu. Bu sebeple yakın zamanlarda sosyal medyada aktif olup, satışlarımı az da olsa o tarz mecralarda karşılamaya başladım. Keza aktif olarak İnstagram, Facebook ve Whatshapp gibi argümanları sıkça kullanmaktayız. Hayat zor. İster istemez ekmek kazanmak zorundasınız. Biz de kendi işimizi yapmak istiyoruz. Okuduğum bölümde atanmak istiyorum ama zor maalesef. Dışarda ise tezgah açıp satışlarımızı yapmaktayız. Farklı tespih türlerimiz var. Mesela sıkma kehribar, ateş kehribar, püskülü kehribar, kedi gözü, andız ağaçları ve kaplan gözü gibi ürünleri satıyoruz” diye belirtti.

Tezgâhlarımız Maalesef Zabıtalar Tarafından Kaldırılıyor

Temiz ve helal ekmek peşinde olduğunu belirten Mehmet Önce; “Biz atanamayan üniversite öğrencileri, ufakta olsa ekmeğimiz için kurduğumuz tezgâhlarımız maalesef zabıtalar tarafından kaldırılıyor. Bizler temiz helal bir ekmek kazanmak peşindeyken, maalesef devlet büyüklerimiz bizleri kötü yola teşvik etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu konuda maalesef çok acı çekiyoruz. Büyüklerimize çağrımdır temiz çalışanların yolunu kesmeyin, tam tersi yolunu açın” diye aktardı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber