-Ekonomik Reform Paketi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan son Ekonomik Reform Paketi’nin, tam ve tavizsiz uygulanması halinde yararlı olacağı bildirildi.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Türkiye ekonomisinde güncel olarak özel şartlarında gerektirdiği pandemi süreci de dikkate alınarak hazırlanan son ekonomik reform paketini olumlu bulduklarını belirterek, “Paket tavizsiz olarak uygulanırsa yararlı olacaktır. Öncekilerde yapılan bazı hataların artık tekrarlanmaması da lazımdı” dedi.

Ekonomik Reform Paketinin, verenden alana kadar herkes tarafından dürüst, samimi ve tamamen amaca yönelik ve de konulan ilkelerden taviz verilmeden uygulanması gerektiğini vurgulayan Sebahattin Arslantürk, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; “Reform paketimizde dar gelirli küçük esnafımıza yönelik bir vergi muafiyeti de yer alıyor ve yaklaşık 850 bin esnafımızı kapsıyor” diyerek yaptığı açıklama paketteki kısa vadeli tedbirler arasında ilk sırada sayılabilir. Gerçek manada esnaf kapsamında olanlara yönelik olarak kullanıldığında da olumlu etki sağlayacağını söyleyebiliriz. Reform tedbirlerinde orta vadede olanlara göz atacak olur isek, kamu harcamaları ile ilgili tasarrufların ve bütçe disiplinine verilen önceliğin ilk sırada yer alması da tam isabettir. Çünkü tasarrufa devletin öncülük etmesi, vatandaşını da bu yöne sevk edecektir.”

Türk ekonomisinin bahis edilen ‘Dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasına sokma' hedefinde kısa ve orta vadeliden çok, uzun süreli hedef için istikrar ve başarının önemli olduğuna da dikkat çeken TTB Meclis Başkanı Arslantürk; “Devlet tarafından yapılan taahhüde sımsıkı bağlı kalınması ve de bundan asla taviz verilmemesi gerektiğini başta yürütme ve yasama gücünü elinde bulunduranlar olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin iyice kavraması ve buna sahip çıkması şarttır” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber