banner240
banner237
banner238

FİSKOBİRLİK’TEN GİRESUN ENTEGRE TESİSLERİNE 10 MİLYON LİRALIK YENİ YATIRIM

Fiskobirlik, Giresun’da bulunan Entegre Fındık İşleme Tesislerine yatırım yapmaya devam ediyor. 2015 yılı sonrasında, Entegre tesislerine yaptığı yatırımlarla, günlük 10 ton olan krema hattı üretim kapasitesini günlük 30 tona yükselten Birlik, tüketicilerin Fiskobirlik markalı ürünlere yoğun talebi nedeniyle, geçtiğimiz yıl içinde yaptığı yeni yatırımlarla günlük üretim kapasitesini 50 tona yükseltti.

ÜRÜN ÇEŞİDİ ARTIRILACAK

Fiskobirlik’ten yapılan açıklamada Entegre Tesislerine yatırımların hızla sürdürüldüğü belirtilirken, tüketici odaklı ve kaliteden taviz vermeden üretim faaliyetlerine devam edileceği belirtildi. Özellikle kakaolu fındık kreması üretiminde sektörde Fiskobirlik markalı ürünlerin önemli bir yer edindiğinin altının çizildiği açıklamada, kakaolu fındık kreması dışında, yıllardır alanında lezzet ve birinciliği kimseye bırakmadığı Fiskobirlik markalı Fındık Ezmesi üretim faaliyetlerinin de hız kesmeden sürdürüldüğü açıklandı. Yapılan AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları sonrasında şeker ilavesiz fındık ezmesinin raflardaki yerini aldığı belirtilirken, 2021 yılı içerisinde Fiskobirlik markalı ve içeriğinde fındık muhteva eden birçok yeni ürünün piyasada olacağı dile getirildi.

HEDEF GÜNLÜK 60 TON KAKAOLU FINDIK KREMASI ÜRETİMİ

Yapılan yeni yatırımlar hakkında bir açıklama yapan Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar; ‘’ Fiskobirlik olarak Türk fındığına katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bu kapsamda pazarlama ağı ve AR-GE çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bunun yanı sıra her geçen gün büyüyen pazar payımız ve artan talep doğrultusunda Giresun’da bulunan Entegre Fındık İşleme Tesislerimize de yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Özellikle pandemi süreci ile birlikte yoğun talep ve kısıtlamalar nedeniyle Fabrikamızda 2 vardiya olarak sürdürdüğümüz çalışmalarımızı 3 vardiyaya çıkardık. Entegre tesisimizde günlük 30 ton olan krema üretim kapasitesini günlük 50 tona çıkardık. Hedefimiz 2021 yılı içerisinde bu kapasitemizi günlük 60 ton üretim olarak revize etmek. Bu doğrultuda yaklaşık 10 milyon TL lik bir yatırım daha gerçekleştiriyoruz. Tüm altyapı çalışmaları ve anlaşmalar tamamlandı.’’ Dedi.

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Yatırımların sadece bu alanda gerçekleşmediğini belirten Fiskobirlik Başkanı Lütfi Bayraktar; ‘’ kakaolu fındık kreması üretimi dışında özellikle Fiskobirlik markalı fındık ezmemiz ile ilgili de planladığımız yatırımlarımız mevcut. Yakın bir zamanda yeni ezme dolum hattımızı devreye alacağız. Bu sayede ezme üretim kapasitemizi 2 kat artırmayı hedefliyoruz.’’ Dedi.

FINDIĞA DEĞER KATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Bayraktar Açıklamasında ‘’Fındık konusunda sektörde yıllardır en büyük markalardan bir tanesi Fiskobirlik. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Fiskobirlik’i sadece paketli fındık üreten bir marka olarak görmek doğru değil. Fiskobirlik paketli fındık alanın da olduğu kadar, fındık mamulleri konusunda da oldukça iddialı ve bu alanda yeniliklerin öncüsü olmayı sürdürüyor. İçeriğinde fındık ihtiva eden yaklaşık 20 farklı ürün üretimi gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz bunu 2021 yılı içerisinde 25 farklı ürüne çıkarmak. AR-GE departmanımız çalışmalarını bu yönde sürdürüyor. Fiskobirlik olarak Türk fındığına değer katmak ve yeni istihdam alanları sağlamak adına çalışmalarımız aralıksız devam edecek.’’ Açıklamasında bulundu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber