banner240
banner237
banner238

İKİZDERE’DE ÇIĞ İLE YIKILAN YAYLA EVLERİ YARDIM BEKLİYOR

İKİZDERE-İkizdere ilçesinin Meşeköy köyünde hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayan 6 aile Garzavan Yaylasında ÇIĞ dolayısıyla yıkılan ev ve ahırlarının onarılması için yardım bekliyor.

Meşeköy-Garzavan yaylada evi ve ahırı çığ sonucu yıkılan köyün eski Muhtarlarından İsmet Karaman çok mağdur olduğunu söyleyerek ‘yıllardır köyümde hayvancılık yaparım.12 tane büyükbaş hayvanım var. Şu anda köyde bulunuyorlar, Haziran ayı ortalarında yaylaya çıkmamız lazım ama evim ve ahırım yıkıldı. Yamaçtan kopup gelen çığ evimin üst katını tamamen yıktı, evimin yanında olan ahırım gitti. Hayvanlarım açıkta kalmaması için ahırımın yapılması şart. Ahır yapılmazsa ben yaylaya nasıl çıkarım. Son zamanlarda böyle çığ gelmemişti. Çığ kışın geldi biz yaylaya çıkınca evlerin tamamen yerle bir olduğunu gördük. Bakın evimin alt katındaki odalarım pencerelerden giren çığın halen etkisi altında. Odalar kar dolu. Her yer perişan ’dedi. Yaylada evleri çığ altında kalan Ali İhsan Kurt mağdur olduklarını söyledi. Ali İhsan Kurt yaylasının bulunduğu yer çığ gelen bir alanda, vadi içinde bulunuyor. Bir kaç yıl önce çığ gelmeyen yaylanın yukarısında bir yere bu yayla evlerini taşımak istedik ama köylüler karşı çıkmıştı. Yaylanın yukarı kısmına taşınırsak oraya çığ gelmez ve kurtulmuş oluruz ama bazı köylülerimizi istemediği için gidemedik. Evim bu kez ikinci kez çığ altında kaldı’dedi.

Garzavan yaylada İsmet Karaman, Osman Karaman, Ali Osman Karaman, Hüseyin Karaman, Ahmet Karaman, Ali İhsan Kurt, Süleyman Kurt ve Alperen Kurt’un yayla evleri ve ahırları önemli hasarlar gördü

İSMET KÖSOĞLU.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber