İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs "Çay üreticisi kontenjan uygulamasına isyan ediyor" dedi. 

Başlayan 2021 çay sezonu ile ilgili olarak Of ve mahallerinde üreticiler ile bir araya gelip, çay bahçeleri ve alım evlerini ziyaret ederek, sorunları yerinde gözlemleyen Örs yaptığı açıklamada "Çay sezonu sancılı başladı, üretici kontenjan uygulamasıyla çaresiz bırakıldı. ÇAYKUR kimin için var? Daha ilk günden çaya kontenjan uygulayan ÇAYKUR kime hizmet ediyor?

Hasatın haftası dolmadan günlük 15 kg. kontenjan uygulaması, üreticiyi özel sektöre mahküm etmek değildir de nedir? Fiyat 3.87 TL artı 13 kuruş destekle 4 TL olarak açıklandı. Ama müstahsil çayını 3 TL 10 Kuruş'tan elinden çıkarmaya çalışıyor. Üreticiyi özel sektörün insafına bırakan ÇAYKUR, kimden yanadır?" ifadelerini kullandı. 

Çaydaki destekleme primini de eleştiren Örs "2016 tan bu yana destekleme 13 kuruş. 6 yıldır aynı. 13 Kuruş ısrarı niye? Gübre fırlamış, yevmiye katlanmış, enflasyonun hane sayısı değişmiş ama destekleme primi 13 Kuruş'ta çakılı kalmış. İsmi üstünde destekleme. 2016 dan bu güne niçin yerinde sayar. Devlet bu pandemi sürecinde üreticiye destek vermeyecek de ne zaman verecek?" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber