MECİ HALKIN BAKKALI AÇILIYOR

Bu kapsamda Zehirsiz Bahçe ve Tarlalardan Zehirsiz doğal ürünlerimizin ilçe ve bölge halkımız ile buluşturmak amacıyla ülke genelinde 38 üretici kooperatifinin ürettiği ürünleri İlçemizde getirdik. Ülkemizin dört bir yanında, doğal ve zehirsiz bahçelerde üretilen kooperatif ürünleri olan organik gıdaları güvenli ve ucuza halkımızla buluşturacağız.

Aracısız, bizden bize, üreticiden tüketiciye anlayışıyla Cumhuriyetimizin kuruluşundaki kooperatifçiliği tekrar canlandırarak önemsediğimizi ve bununla ilgili çalışmalar gerçekleştireceğimizi söylemiştik. Belediyemiz ve ilçemiz kadınların öncülüğünde Meci Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurduk. Kooperatifimizin ürettiği ıhlamurları İzmir’de depremzedelerle buluşturduk. Çankaya Belediyesi’nin kivi alımıyla Ankara’daki yoksullarla buluşmasını sağladık.

Ardahan Hanak’tan Fındıklı’ya bir tarım köprüsü gerçekleştirmek için görüşmeler gerçekleştirdik. Şimdi de 1 Mart’ta Meci Halkın Bakkalı’nı açıyoruz. Ülkemizin dört bir yanındaki üretici kooperatiflerinin ürünleri halkımızla buluşacak. İlçemizde de köylülerimizin ürettiği doğal ürünlerin satışı gerçekleşecek. Hem üretici köylülerimiz desteklenmiş olacak hem de halkımızın aracısız, güvenilir ve ucuza doğal gıdalarla buluşması sağlanacak. Bu ürünlerin internet ortamında satışını da gerçekleştirerek ilçe dışında yaşayan halkımıza da hizmet sunmayı hedeflemekteyiz.


İlerleyen zamanlarda çalışmalarımızı genişleterek Halkın Marketi kurmayı, el sanatları ürünlerinin satılacağı Meci Emek Evinide 8 Mart tarihinde açmayı planlıyoruz. Tarımın her alanında halkımızın desteklenmesi için çalışacak kadınlarımızın el emeklerine değer katmaya çalışacağız.


Kurtuluşumuzun tarımda olduğunu düşünüyoruz. Geçen yıl Dünya Çiftçiler Günü’nde 100 bin doğal geleneksel tohumundan üretilen sebze fidesi dağıtmıştık. Bu yıl da Fındıklının kurtuluşu olan 11 Mart’ta 1 milyon geleneksel doğal tohumlarımızı da halkımıza ücretsiz dağıtacağız.


halkımıza söz verdiğimiz gibi şeffaf katılımcı ve demokrat bir anlayışla ilçemizin gelişimi için MECİ anlayışıyla çalışacağız, çalışacağız ve daha mutlu yarınlarımızı yaratacağız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber