banner240
banner237
banner238

NECATİ TIĞLI: Memuriyete Geçişin Yolu Özel Kalem Müdürlüğü’ne Yapılan Atamalar Olmamalı

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Necati Tığlı, Giresun Belediyesinde Özel Kalem Müdürlüğü kadrolarına yapılan atamalar mevzuatın düzenleniş amacına aykırı olarak, memuriyete sınavsız giriş yöntemi olarak kullanılarak istismar edilmekte.

Sayıştay Başkanlığı’nın, belediyelere ilişkin 2019 yılı denetim raporlarında Giresun Belediyesi’ni konu alan bölümleri inceleyen CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya bir yenisini daha ekleyerek Giresun Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne yapılan atamalarda memuriyete sınavsız giriş yönteminin kullanılmasını eleştirdi.

“İstisnai Memuriyet” adı altında Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna yapılan atamaların AKP Belediyelerince istismar edildiğini vurgulayan Necati Tığlı; “Sayıştay Raporu’nda da ifade edildiği gibi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında bu kadroya atama yetkisinin, sınırsız bir yetki olmadığı, bu yetkinin memuriyete sınavsız girişin bir yöntemi gibi kullanımının hukuken doğru olmadığı ifade edilmekte.  Özel kalem müdürlüğü kadrolarına atanacakların seçiminde, belediye başkanlarının seçim dönemi boyunca çalışabilecekleri ehliyet ve liyakat sahibi kişileri seçmelerinin esas olduğunun altı önemle çizilmiştir. Fakat bu yetkinin yakın kişileri istisnai devlet memurluğu kadrolarına taşımak için istismar edildiğini görüyoruz” dedi.

İstisnai memurluk kadrolarının sınavsız devlet memurluğu teminine yönelik bir uygulamaya dönüştürülmesi, bu memuriyete atanmada tanınan kolaylığın istismarı anlamına gelmekte, Anayasanın kişilerin kanun önünde eşitlik ve kamu hizmetine girmede eşitlik ilkelerini ihlal edici nitelik taşımaktadır. KPSS Sınavlarına girip başarılı olup memuriyete atanmayı bekleyen işsiz milyonlarca vatandaşlarımız karşısında, sınava girmediği halde bu kadrolar üzerinden yakınlarını memuriyete taşımak büyük haksızlık.

Giresun Belediyesi’ne bir dönem boyunca bir kadroyu neden fazla gördünüz

AKP’li Giresun Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna 27.06.2019 ve 25.11.2019 tarihlerinde olmak üzere iki kez açıktan atama yapıldığının altını çizen Tığlı, "2009-2019 yıları arasında Giresun Belediye’si CHP’deydi. İçişleri Bakanı AKP den gelen atama dilekçelerini hemen imzalarken söz konusu CHP Belediyeleri olunca bırakın imzalamayı bir dönem boyunca bekletiyordu. Tıpkı 2014 yılında CHP’li Giresun Belediyesi’nin atama talebini beklettiği gibi.  2014-2019 yıllarında bir dönem boyunca Özel Kalem kadrosu için talep edilen bir kadro dahi İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edilmedi. AKP’li Belediyeye beş ay ara ile iki kez atama yapılması ve bakanlığın da buna izin vermesi Belediyenin de Bakanlığın da devlet memurluğuna ve liyakate nasıl baktığını göstermektedir” vurgusunu yaptı.

HABER: GÖNÜL AYDIN

GİRESUN ORDU TEMSİLCİSİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber