banner240
banner237
banner238

ÖĞRENCİ YURDU SORUNU BİR AN EVVEL ÇÖZÜLMELİDİR…

4 Ekim 2021 tarihinde eğitim öğretime başlayacağı duyurulan Giresun Üniversitesi öğrencilerinin barınma sorunu ise devam etmektedir. Üniversite verilerine göre merkez ilçemizde 3405 kişilik kız öğrenci yurdu, 1327 kişilik erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır. Bu sayı ise toplam öğrenci sayısı dikkate alındığında yetersiz olup öğrenciler özel yurt, apart daireler veya ev tutmak suretiyle eğitim hayatlarını sürdürmekte, bu durum da ekonomik olarak zor günler geçirdiğimiz bu günlerde ailelerin yükünü bir kat daha artırmaktadır. 

Kapasite yetersizliği yaşanırken Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki Erkek Öğrenci Yurdu’nun tadilat işleri ise halen bitirilememiş olup tadilat ihalesinin teslim tarihinin 30 Ekim olması ise hayli düşündürücüdür. 90 günlük yapım süresi verilen ve pazarlık usulü ile yapılan ihalenin pandemi döneminde eğitime ara verildiği 1 yıllık boş dönemde yapılmayıp Üniversitenin açılacağı tarihten daha sonraki bir tarihe sarkacak şekilde yapılması en basit haliyle basiretsiz bir idare örneğidir.  

2017 yılında “yurt sorunu tarih oluyor” diye açıklama yapan ve aradan geçen zamanda hiçbir ilerleme kaydedemeyen iktidar temsilcilerinden ve mülki yetkililerden beklentimiz şu an için hizmet vermeyen yurdun ivedilikle hizmete sokularak eğitim dönemine yetiştirilmesi ve şehrimizin yurt kapasitesinin bir an evvel artırılmasıdır.

HABER: GÖNÜL AYDIN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber