Rusya’da yatırım fırsatları konusunda Trabzon iş dünyasına bilgi verildi

TRABZON, TTSO – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Avrupa İşletmeler Ağı tarafından düzenlenen Rusya’da Yatırım İklimi ve Sanayi Yatırım Projelerine Devlet Destekleri konulu video konferansta, Trabzon iş dünyasına Rusya’daki yatırım fırsatları konusunda ayrıntılı bilgi verildi.

Toplantının açılışında konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Bu video konferansı Türkiye ile Rusya arasındaki yatırım ortamının geliştirilmesi ve bu konudaki bilgilerin üyelerimize duyurulması amacıyla düzenledik. Türkiye ile Rusya arasındaki yatırım fırsatlarını değerlendirmek ve geliştirmek istiyoruz. Geleceği planlama adına bu toplantının ardından da bir çalışma yürütülmesi gerekiyor. Özellikle Türkiye ve Rusya’dan firmaların bir araya getirilmesi karşılıklı yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi açısından iyi bir başlangıç olacaktır” dedi.

Toplantıda daha sonra moderatörlüğünü TTSO Dış İlişkiler Sorumlusu Hakan Savaş’ın yaptığı panelde, Rusya Yatırım Uzmanları Nejat Özçimen ve Ahmet Gürdal, dünya ve Rusya’da makroekonomik veriler, Rusya’da yatırım iklimi, devlet destekleri tipleri (vergi teşvikleri, korunma, altyapı ve ucuz faizli krediler), faaliyet alanlarına göre teşvikler, finans modelinin doğru kurulması ve 10 maddede Rusya’da yabancı yatırımcının dikkat etmesi gereken konular başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından katılımcıların soruları yanıtlandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber