banner240
banner237
banner238

Sevinç’ten üreticiye çağrı:

İhracatçı Birliği Başkanı Sevinç’ten üreticiye çağrı: “Bahçeye gelelim. Bahçeden çıkmayalım”

2019-2020 ihraç sezonunun tamamlanmasına 2 aydan fazla bir süre olmasına rağmen, dış satımda tüm sezonların rekoruna şimdiden ulaşan Türkiye’nin bu üründen daha fazla kazanabilmesi için çok üretim yapması istendi.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı Edip Sevinç, hem üretim, hem de ihracatta muhteşem bir yıl ve sezonunun yaşandığına dikkat çekerek, “800 bin tonun üzerinde rekolte gerçekleşti. Bununla bağlantılı miktar ve eder bazında fevkalâde bir sezon yaşadık. Sezonun kapanmasına 2 aydan fazla bir süre olmasına rağmen miktar bazında tüm sezonların rekorunu kırdık. Bundan şunu anlıyoruz: Ürün varsa başarı var. Ürün varsa gelir var. Ürün varsa ticari aktivite var” dedi.

Edip Sevinç, üreticiye yönelik Bahçeye Gel Kampanyası kapsamında yaptığı açıklamada üreticilere; “Bahçeye gelelim. Bahçeden çıkmayalım” çağrısı yaparak şunları söyledi:

“800 bin tonluk bir rekoltenin ardından fındık gibi ağaçlarda daha az bir verim yılı gelir. Şimdiye kadar da öyle oldu. Ama bütün bunlara rağmen üreticilerimizin 2019 ürününde iyi kazanmaları nedeniyle bahçelerine daha çok özen gösterdikleri, bakım yaptıklarını görüyoruz. Bu ilgi gelecek yıllara da sirayet edeceği için memnuniyet vericidir. Bu yıl rekolte 600 bin tonun üzerinde olacak gibi gözüküyor. Tabii fındık bir tarım ürünüdür. Toplanana kadar kesin konuşmak olmaz. Ancak Temmuz’da yapılacak meyve sayımı gerçek rekolteyi verecektir.”

Özellikle korona sonrasında köyü olan vatandaşların kırsala dönmeye tercih etmeleri ve aktivite olarak bahçeleri ile ilgilenmelerinin hem sağlık, hem de ekonomik açıdan yararlı olduğuna dikkat çeken Edip Sevinç; “Fındıkta zararlılar ile mücadele edip, gübrelemenin iyi yapıldığı anlaşılıyor. Üreticilerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Fındık çok kıymetli bir ürün. Bunun artık az senesi olmaması lazım. Bakım, ilaçlama ve gübreleme ile az yıllarını ortadan kaldırabiliriz. O yüzden ihracatçılar olarak, ‘Bahçeye gelelim. Bahçeden Çıkmayalım’ diyoruz” dedi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber