banner240
banner237
banner238

Trabzon’da işverenlere yönelik SGK ve İŞKUR destekleri anlatıldı

TTSO - İŞKUR ve SGK uzmanları, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında sunulan destek ve teşviklerle ilgili Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) düzenlenen toplantıda oda üyelerine bilgi verdi ve soruları yanıtladı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Milli İstihdam Seferberliği’nin devam ettiğini belirterek, “Her işveren Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde başlatılan Milli İstihdam Seferberliği’ne destek vermeye çalışıyor. Tüm işverenlerimizin katkısını bekliyoruz. Sezon yaklaşırken turizm sektörüne dönük eleman girişleri olacaktır. Üyelerimizin özellikle bu konulardaki desteklere dikkatini çekmek istiyoruz. İnanıyoruz ki bu desteklerle alınan işçilerin sürdürülebilir bir şekilde kalıcı istihdama dönüşmesiyle istihdam yükleri de devletin sırtından kalkacaktır. Bu konularda sürekli teşvikler ve destekler karşımıza çıkmaktadır. Önemli olan bunları bilmek ve bu doğrultuda geleceğe dönük bunlardan yararlanmaktır. Devlet destekler konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Yıllardır yararlandığımız bu destekler nedeniyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve TOBB başkanımız olmak üzere hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyoruz” dedi.

Toplantıda daha sonra İŞKUR ve SGK Trabzon İl Müdürlüklerinden uzmanlar, 6111 Sayılı Sigorta Teşviki, Yarım Çalışma ödeneği, Ücret Garanti Fonu, Kısa Çalışma Ödeneği, Engelli İstihdam Teşviki, İlave İstihdam Sigorta Teşviki, İşbaşı Eğitim Programı, İşe İlk Adım Projesi, Mesleki Eğitim Kursları ve MEGİP Projesi’yle ilgili katılımcılara bilgi verdi ve soruları yanıtladı.

Ekler:

2019 TEŞVİKLER SUNUM
İŞVEREN TEŞVİK SUNUM
Kısa Çalışma Uygulaması
Ücret Garanti Fonu
Yarım Çalışma Ödeneği

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber