VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINDAN ASKON’A ZİYARET

Ziyarette konuşan Grup Müdürü Selahattin Atabek; ASKON Daha önce bizleri makamımızda ziyaret etmişlerdi. Bizlerde Vergi Haftası münasebeti ile bu ziyareti gerçekleştirdik.

Konuşmasında, kayıt dışı ekonomiye de değinen Sayın Atabek, kayıt dışı ekonomiyi bizler de çok önemsiyoruz. Bu konuyu hep takip ediyoruz. Sizlerden ricamız sahadaki sıkıntıları bizlere ulaştırın. Eğer sıkıntılar bizlere ulaşırsa bizler de ona göre yönleniriz.

Vergilerimizi tam ve zamanında ödememiz lazım. Devlet ne kadar güçlü olursa, diğer organizmalar da o kadar güçlü olur.

Esnafın, İş Adamının, Ticaretçinin ödemelerinde vergi en alt sırada yer alıyor. Bunu bizler birinci sıraya çıkarmalıyız.

Devlete borcu olan mükelleflerimize kapımız sonuna kadar açıktır. Her konuda çözüme varız. Bu konu da mükelleflerimizi yormuyoruz. Dedi.

VERGİ BU ÜLKENİN GELECEĞİDİR.

Ev sahibi Trabzon Şube Başkanı İbrahim Beşir’de, ziyaretten oldukça memnun olduklarını beyan etti.

Dernek olarak bizler bu özel günleri önemsiyoruz. Tüm Çalışanların Vergi Haftasını Kutluyoruz. Yapılan çalışmayı takdir ediyoruz. Daha da geniş kapsamlı yapılmasından yanayız. Vergimizi ödersek Devlet güçlü olur. Devlet güçlü olması demek sanayicinin, emekçinin güçlü olması demektir.

Kayıt dışı işlemlerin tespitinde daha aktif olunması lazım. Yine söylüyorum. Stopaj oranının aşağıya çekilmesi, kayıt dışı ekonomide büyük bir boşluğu dolduracaktır. Oran aşağıya çekilirse tahsilat o kadar daha kolaylaşır. Bizim Petrolümüz yok, Doğalgazımız yok. Bunlardan ülke olarak mahrumuz. O zaman üretmemiz lazım. Üretip devletimize vergimizi vereceğiz bizlerde kalkınmaya bu şekilde yardımcı olacağız. Devlete ödenen her kuruş vergi kutsaldır. Bu ülkenin geleceğidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber