banner240
banner237
banner238

YOĞUN YAĞIŞ SONRASI BAŞKAN ŞENLİKOĞLU İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, son iki gündür etkili olan yoğun yağış sonrası şehrin birçok bölgesinde hasar tespiti v.b unsurları yerinde görmek için incelemelerde bulundu.
Başkan Aytekin Şenlikoğlu yapmış olduğu incelemelerin ardından şunları söyledi; “Şehrimizde iki gündür aralıksız yağan ve etkisini gösteren yoğun yağış sonrası bazı mahallelerimizde olumsuzluklar meydana geldi. Yağmurun başladığı ilk günden itibaren ekiplerimiz özelikle su baskını sonucunda meydana gelen tıkanmalara anında müdahalede bulundular. Vatandaşlarımız tarafından belediyemize gelen bildirimlerle Fen İşleri ile Su ve Kanalizasyon İşleri ekiplerimiz bölgelere anında intikal ettiler ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için ilk geceden itibaren yoğun çaba gösterdiler.”
Bazı bölgelerimizin yağan yağışlardan daha fazla etkilendiğini özellikle Seldeğirmeni Mahallesi, Kabacakuz Sokak üzerinde meydana gelen dere taşkını sonrası sokağın zarar gördüğünü söyleyen Başkan Şenlikoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Yoğun yağan yağmurlardan dolayı Kabacakuz Sokak’tan geçen derenin menfezinin tıkanması, belediyemizin mevcut yağmursuyu hattının da tıkanmasına sebep oldu ve neticesinde su taşkını meydana geldi. Menfez içerisinde çamur, taş, kum, çakıl ve diğer yabancı atıkların birikmesi nedeniyle meydana gelen bu olumsuzluğun giderilmesi için DSİ ile bir görüşme yaptık. Mevcut menfezin ve derenin menfez içerisinde olmayan diğer bölümünün de ıslahının yapılmasının gerektiğini belirttik. Bölgenin ihtiyacını giderecek gerekli çalışmaların yapılacağının da sözünü aldık. Bunun yanı sıra daha önceden yapılmış belediyemize ait mevcut yağmursuyu hattının da yetersizliğini gördük ve gerekli çalışmaların yapılması ve problemin giderilmesi için ekip arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik. Bugün itibariyle ekiplerimiz bölgede 1000’lik kroge borular ile yaklaşık uzunluğu 300 metre olacak yeni yağmursuyu hat çalışmalarına başladı. Kısa sürede tamamlanacak çalışmaların ardından sokağın üst yapısı yenilenecek. Bölgede meydana gelen mağduriyet giderilecek ve vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak. Tekrardan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun” dedi

HABER: GÖNÜL AYDIN

GİRESUN ORDU TEMSİLCİSİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber