ZABITA DENETİMLERE DEVAM EDİYOR

Marketlerdeki son kullanma tarihi geçen ürünleri tek tek inceleyerek bu ürünlere tutanakla el koyan ekipler, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun kapsamında kent merkezinde faaliyet gösteren marketlerde vatandaşların zarar görmemesi için denetimlerini aralıksız sürdüreceklerini belirtti. Akçaabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Trabzon Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ile işbirliği yaparak yerel ve tüm zincir marketleri de inceledi. Ekipler, marketlerdeki tüm rafları dolaşarak satılan her türlü ürünün gramajını, fiyat ve irsaliye karşılaştırmasını, tüketim tarihi ve kurallara uygunluğunu tek tek kontrol etti.

Raflardan aldıkları ürünleri kasada okutan ekipler, ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında bir fark olup olmadığına da baktı. Fahiş fiyatlı satışlarla haksız kazanç fırsatçılığına geçit vermeyen ekipler, usulsüzlük tespit ettiği iş yerlerine yasal işlem başlattı.

Denetimlerin devam edeceğini bildiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “İlçe genelindeki market ve fırınlarda denetlemelerimiz devam edecektir. Marketlerdeki etiketler kontrol edilip ilgili kurumlarca cezai işlem uygulanacak. Halk sağlığını bozan ve vatandaşımızı zor durumda bırakan her türlü uygulamanın karşındayız. Fırsatçılığa geçit vermeyeceğiz.” Dedi.

HAKSIZ FİYAT ARTIŞINI ŞİKAYET EDİN!

Ticaret Bakanlığı’nın vatandaşı haksız fiyatlara karşı korumak için geliştirdiği aplikasyonlar ve şikayet hatları bulunmaktadır. Vatandaşlar, Ticaret Bakanlığı’nın geliştirdiği ‘Haksız Fiyat Artışı ve Stokçuluk Şikayet Bildirimi’ uygulamasını telefonlarına indirerek aplikasyon üzerinden hâksiz fiyat artışını bildirebilirler. Aynı zamanda vatandaşlar, Ticaret Bakanlığı’na ait 0552 189 01 89 numaralı whatsapp hattına mesaj atarak ya da ALO 175- 189 numaralı telefonu arayarak da şikayet oluşturabilirler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber