10 TEMMUZ DÜNYA HUKUK GÜNÜ

Yasama, Yürütme ve Yargının birbirinin içine girdiği, yani güçler ayrılığı ilkesinin yok edildiği, tüm yetkinin tek bir kişinin elinde toplandığı, yargı mensuplarının cübbelerini tek adam karşısında iliklediği, yargıda sürgün tehditlerinin yer aldığı, atama torpillerinin havalarda uçuştuğu, talimatla kararların verildiği karanlık günler yaşayacağız. Hukukun üstünlüğü ayaklar altına alınmış, üstünlerin hukuku yaşanır kılınmıştır. Adalet, oluşturulan adalet saraylarının içine hapsedilmiş, taraf olmayan bertaraf olur söyleminin hizmetine sunulmuştur. Hukuk, hak ve adaleti sağlamak yerine adında adalet olup özünde adaletsizliklerin yaratıcısı olunmuştur. AKP’ye muhalif olan tüm seslerin susturulması için adalet bir alet konumuna getirilmiştir.

Hukuk bir gün herkese lazım olacaktır. Adalet toplumsal huzurun başat faktörüdür. Halkın Partisi Cumhuriyet Halk Partisi sadece birileri için değil herkes için adaleti yaşanır kılacaktır. CHP

anlayışı yandaş değil vatandaş olmak üzerinedir. Hakimler savcıların ve tüm adalet savunucularının kimsenin önünde cübbelerini iliklemeyeceği, kimseden talimat almayacağı, güçler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü ilkeleri bağlamında sadece hukuk ve vicdan ile karar verecekleri günler çok uzaklarda değil.

GÜZİDE UZUN

CHP TRABZON İL BAŞKANI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber