Ağaoğlu; 'Oyuncuların yerine benim üzerimde baskı kurun'

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Trabzonspor sahasında Akhisarspor’u ağırladı.

Karşılaşmayı 2-1'lik skorla kazanan Trabzonspor’da Başkan Ağaoğlu karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Önlerinde ciddi bir Erzurumspor maçı olduğunu belirten Ağaoğlu, maç içerisindeki penaltı pozisyonunda hakemin VAR’a gitmesini eleştirdi. Ağaoğlu, Haber61'e yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;

Ağaoğlu, “Devam edeceğiz önümüze daha çok ciddi maç var. BB Erzurumspor maçından sonra lige ciddi bir ara verilecek. Takım toparlanacak. Verilecek aradan sonraki maçlar zorlu maçlar. Bugünün en güzel tarafı 3 puanla ayrılmamız. Bir şeyi anlamadım. Ulenberg üstüne basa basa temasla verilen penaltıda hakemi 'VAR'a çağırmayın' diyor ama hakem bugün yine VAR’a çağrıldı. Daha önce böyle iptal edilen penaltı var. Buna bir açıklama getirilsin. Temastan penaltılarda hakemi çağırmayın demesi var mı yok mu? Ama bugün hakem yine çağırıldı sonuçta doğru karar verildi. Daha önce puanları son dakikalarda bıraktık bugün yine aynı şey olabilirdi. Allah yardım etti diyelim.“ dedi.

"TESADÜFLER BİZİM YANIMIZDA OLMADI"

Hafta içi Ünal Karaman’ın basın toplantısında gazeteciler ile yaşadığı soğuk havaya da değinen Ahmet Ağaoğlu “Herhalde camia kayıtsız şartsız başarı bekliyor. Finansal disiplin kaybolmuş, ekonomisi delinmiş bir takım bulduk. Tesadüflere dayalı bir başarı istenmiyorsa planlı gidilmeli. Eleştirilere bir anlam veremiyorum. Ligin zirvesini biz de istiyoruz. Tesadüflerle orada olabilirsiniz ama tesadüfler bizim yanımızda olmadı. Kulübede iki oyuncu olduğu yerde maç sonu şunu şuraya koysaydınız diye onunun eleştirisi tabi yapılır. Teknik heyetin ve oyuncuların üzerinde baskı oluşturmak yerine benim üzerimde oluştursunlar. Biz burada ciddi bir savaş veriyoruz. Onlar adına en iyisini yapmak için savaş veriyoruz.” İfadelerini kullandı.

"HİÇBİR OYUNCU OYUNDAN ÇIKMAK İSTEMEZ"

Yusuf Yazıcı’nın oyundan çıkarken tepki göstermesi konusuna da değinen Ağaoğlu “Bunlar futbolun içerisinde olan şeyler. Hiçbir oyuncu oyundan çıkmak istemez. Ama Yusuf bizim çocuğumuz. Göztepe maçından sonra ayakta alkışlanan bir oyuncu. Yorgun veya form düşüklüğü olabilir. Bizim altyapının idolü olarak çok şey beklediğimiz bir oyuncu. Kaptanlık pazubandı ile maça çıkmış bir kardeşimiz. Hafta içi sakatlık endişesiyle MR’a gir fazla antrenman şansı bulamadı. Form düşüklüğü olabilir.” dedi.

Olcay Şahan’ın yeniden formasına kavuşması konusunda da açıklamalarda bulunan Ahmet Ağaoğlu “Olcay geçirdiği süreyi iyi değerlendirmiş. İpin ucunu bırakmamış hazır döndü. Hafta içi özür diledi. Ciddi bir indirim yaptı. Kazanç olarak değerlendirmek lazım. Hem oyun olarak hem maddi olarak.” İfadelerini kullandı.

"AĞIR BİR GÖREV ÜSTLENDİK"

Trabzonspor’un CAS’ta yapılacak olan kritik duruşmasından lehte bir sonuç beklediğini belirten Ahmet Ağaoğlu "CAS'da Cuma günü FİFA disiplin kurulunun dosyayı reddi ile alakalı CAS’ta duruşma olacak. CAS’tan çıkacak karar bizim lehimizde olacak ama oraları biliyorsunuz. Bizim lehimize çıkması gereken bir karar bakalım göreceğiz. Milletvekillerimiz bizimle olacak. Oraya gideceğiz. Cumartesi günü de Erzurum maçı var. İnşallah ikisinden de iyi sonuç alırız. Erzurum maçında olumsuz sonuç sonrası 20 gün geçmez. Biz ağlamıyoruz. Ağır bir görev üstlendik layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Eleştirinin her türlüsüne açığız. Şahsi hakaret ve kulübe hakaret kabul edilemez. Eleştiri derken bizim de bunda bir şey almamız lazım. Sırf yıpratma amacıyla yapılan eleştiriler zarar veriyor. Camiaya zarar verecek davranışlardan imtina etmek lazım." şeklinde konuştu.

"HER GÜN BİR DOSYA GELİYOR AMA..."

Son olarak transfer çalışmaları hakkında konuşan Ağaoğlu “Onlar bir şekilde devam ediyor. Süreç içerisinde kimle görüştüğümüz söylenmez ama her türlü çalışma sürtüyor. Transfer yasağına gelince her gün bir dosya geliyor ama bir el bir omuz geliyor ve parayı ödüyoruz. 80-90 milyon karda olması gerekirken aynı duruyor. Bir kuruş geliri yok kulübün ama buna rağmen ödenen para 450. %40 civarını kredi kullandık. Gerisini farklı alanlardan elde ettik. Ciddi ödemelerle karşı karşıyayız. En önemlisi FiFA ve TFF deki dosyalar. Bu mücadeleye devam edeceğiz kimsenin şüphesi olması. Sahaya baktığınız zaman ekonomik anlamda da durum farklı değil.”diyerek sözlerini sonlandırdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber