banner240
banner237
banner238

Ak Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç; 'Futbol bu şehrin olmazsa olmazıdır'

Spor Ortahisar’ın Vazgeçilmezidir diyen Başkan Genç; “Sporun her branşında Trabzon'un ulusal ve uluslararası başarılara imza atmış nadir dünya kentlerinden biri olduğunu söyledi. Trabzon, sporda çok büyük başarılara imza atmış bir kent. Trabzon tarihler boyunca spor alanında çok büyük başarılara imza atmış bir kent. Çok ilginç spor tarihi bulunmaktadır. Kavak meydan mahallemize bakarsanız burada bulunan spor alanlarında çok büyük başarılar ortaya çıkmış. Yavuz Selim Sahası, Hüseyin Avni Aker’in bulunduğu o alandan bahsediyorum. Bu alanda Komenos Krallığı döneminde kral sporu olarak bilinen Polo oynanırdı. Pek bilinmez ama o dönem kralın oğlu polo oynarken attan düşmesi nedeniyle yaşamını yitirmiş ve polo spor tarihinde ilk kez yine bu şehirde yasaklanmıştır. Daha sonraki zamanlarda bu şehir birçok branşında şampiyon sporcular çıkarmış. Bakınız şimdi, Boks dediniz mi Selçuk Aydın, Erhan Şentürk, Güreş dediniz mi, Selçuk Çebi, Serdar Koç, İlker Genel... Futbol söylediniz mi yazmakla bitmez bunlar... Sadece son 10 yıl içerisinde çıkmış sporcular. Bir de bunların antrenörleri var. Onları da bir düşünün Mustafa Şahin, Rasim Bekar, Nazım Dalkıran... Saymakla bitmez. Yani bu kentin temelinde spor var. Bu nedenle temel sağlam... Temel sağlam olunca üzerinde yetişen filizler de başarılı oluyor ve göreceksiniz ki, nice dünya şampiyonları bu şehirden çıkacak.”

SPOR OLMAZ İSE OLMAZIMIZDIR

Ülkemizi temsil edenlere destek borçluyu. Ortahisar Belediyesi'nin spora vermiş olduğu desteği araştırırsanız diğer belediyelere göre biraz daha fazla olduğunu göreceksiniz. Sadece profesyonel sporcular bağlamından söylemiyorum. Amatör branşlardan, bireysel sporculardan bahsediyorum... Batı’da spor dünyasında sponsorluk diye bir kavram vardır. Bir sporcu eğer dünya şampiyonasına gidecekse, mutlaka sponsor bulur. Türkiye’de sponsorluk olayı tam olarak oturmadığından bireysel sporcularımız sponsor bulmakta zorlanıyor. Biz de Trabzon’da yaşayan; ulusal, uluslararası arenada önce şehrimizi sonra ülkemizi temsil edecek sporcu kardeşlerimize sponsor oluyoruz. Her zaman destek olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Okulların tatil olması ile birlikte Yaz Futbol Okulları açarak ilçemizin gençlerini spora yönlendiriyoruz. Mesela, Beşirli Mahallesinde bulunan Selçuk Aydın Spor Kompleksi'ni bir gün giderek incelemenizi isterim. Bulak Mahallesi, Boztepe Mahallesi,  Çukurçayır Mahallesinde spor yaşam alanları açtık." Belediyemiz sporda birçok şeyi başardı... Bunlardan bir tanesi de Ortahisar Belediyesinin Ampute Futbol Takımı ,Onlar bizleri temsil ediyor. Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte başlayan bir süreç var. Cumhurbaşkanımız, engelli vatandaşlarımız ile alakalı çok büyük adımlar ve atılımlar gerçekleştirdi. Bizler de göreve geldiğimiz dönemden kısa bir süre sonra Ampute futbol Takımı kurduk ve bu takımımız kendi alanında profesyonel ligde mücadele ediyor. Başarılı da neticeler alıyorlar. Bu başarılardan gurur duyuyoruz. Ülkemizin çeşitli illerine giderek Ortahisar’ı temsil ediyorlar.

FUTBOL BU ŞEHRİN OLMAZSA OLMAZI

Bu şehir futboldan iyi anlıyor Genç, "Türkiye’de son yıllarda en prestijli spor branşı şüphesiz ki, futbol... Bu nedenle de bu branşa yönelik çalışmalar daha fazla. Evet, ben bir futbol aşığıyım ve her platformda da dediğim gibi, Trabzonsporluyum. Belediye olarak amatör kulüplerimize ciddi yardımlar ediyoruz. ASKF’mız ile olsun diğer bileşen dernekler olsun, bir araya geliriz ve onların projelerine destek oluruz ve olmaya da devam ediyoruz. Bu şehirde en zor iş futbol alanıdır. Çünkü kentin yüzde 90’nı futboldan çok iyi anlıyor. Bu nedenle de yanlış yapma durumunuz çok az. Futbol adamlarının en çok zorlandığı şehirde burasıdır. Futbol ile böylesine iç içe olan başka bir şehir daha yoktur. Yaz futbol Okulumuzda da, hedefimiz çocuklarımıza temiz futbolu anlatabilmek. Eğer bizler şimdi evlatlarımıza spor ahlakını anlatmaz isek, gerçekten ileriki yıllarda da sporcularımızdan ahlaklı davranmalarını bekleyemeyiz. O nedenle futbol ahlakını çocuklarımıza çok iyi aşılamalıyız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber