AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 18 Mart'n bir mesaj yayımladı. 

TARİH YENİDEN YAZILDI

Çebi, mesajında 106 yıl önce Çanakkale’de tarihin yeniden yazıldığını belirterek “18 Mart vatanını, dinini, namusunu, bayrağını her şeyin önünde tutarak, yekvücut haline gelen bir milletin, istiklâli ve istikbali için neler yapabileceğini destanlaştırdığı tarihtir. 18 Mart aynı zamanda biz yapan değerlerin en zor şartlar altında dahi feda edilemeyeceğinin tüm dünyaya ispatıdır. 106 yıl önce bugün Çanakkale’de şahlanan ruh çelik yığınlarına, top mermilerine, şarapnel parçalarına, havada çarpılan kurşunlara kısaca maddiyatın tüm olanaklarına galebe çalan bir ruhun müşahhas bir örneğidir.” ifadelerini kullandı. 
NE KADAR İFTİHAR ETSEK AZ
Çebi mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır, anlayışını kendine rehber yapan kahramanlarımız, milletimizin bu topraklarda ilelebet payidar kalmasının teminatıdır. Şanlı ecdadımızla ne kadar iftihar etsek, ne kadar onur duysak yine de yeterli gelmeyecektir. Bu vatanın gerçek sahipleri, kahraman milletimizin cennetmekân kahramanlarıdır. 
MİLLÎ HAFIZAMIZI KORUMALIYIZ
Milletleri millet yapan değerlerin başında millî hafıza gelmektedir. Millî hafızadan yoksun  bir millet dününü hatırlayamaz, yarını planlayamaz. Bu anlayış hüsran ve yok oluşun habercidir.  Çanakkale Zaferi’nin geleceğimizin teminatı genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza borcumuz olduğu gibi geleceğimiz açısından da son derece önem taşımaktadır.  Millet olarak bu şanlı emaneti aynı inanç ve duyarlılıkla yarınlara taşımayı en büyük vazife olarak bilmeliyiz. 
RUHLARI ŞÂD OLSUN
Vatanın istiklâli ve istikbali uğruna ölümü tebessümle karşılayan, bayrağımızı canları pahasına savunarak destan yazan, mevkilerin en yücesi olan şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Ruhları şâd olsun.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber