AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Yeniden Çevre Komisyonu Başkanlığına Seçildi!

TBMM İhtisas Komisyon seçimleri çerçevesinde gerçekleştirilen “Çevre Komisyonu Başkanlığı” seçimleri neticesinde AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanlığına seçildi.

TBMM Halkla İlişkiler Binası toplantı salonunda gerçekleşen ve AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’ın yaşlı üye sıfatıyla başkanlık ettiği seçimde komisyon üyesi milletvekilleri hazır bulundu. Yapılan seçimlerin ardından muhalefet milletvekillerinde oyunu alarak 27. Dönem 2. Devre Çevre Komisyonu Başkanı olarak seçildi. Seçimin ardından bir konuşma yapan Muhammet Balta “

Çok kıymetli komisyon üyesi Milletvekillerimizin katılımıyla Çevre Komisyonumuzun seçimlerini gerçekleştirdik. Çevre evrenseldir ve siyaset üstüdür. Bakış açımız bu yöndedir. Geçen dönem yaptığımız çalışmalarda da bunu gösterdik. Bir çevre kanunu çıkarttık. İktidar, muhalefet demeden bütün arkadaşlarımızın düşüncelerini alarak hareket ettik. Sivil Toplum Kuruluşlarımızın görüşlerini aldık. Bir mutabakat ile dünyaya örnek bir kanun çıkartmış olduk. Çevresel sorunlara bakıldığında çıkarttığımız bu kanunun ne kadar verimli olduğunu, ne kadar etkili olduğunu görüyoruz. Bir örnek verecek olursak, plastik poşet kullanımında yüzde 70 bir azalma söz konusu. Bunu çok önemsiyoruz. Yine de eksiklikler varsa iktidarıyla, muhalefetiyle de birlikte hareket ederek sorunların çözümü için çalışacağız. Malumunuz bir pandemi süreci yaşıyoruz. Bu süreçle birlikte komisyonumuzun çalışmaları da bir kat daha önem kazanmıştır. Yeni dönemde birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben bizleri bu göreve layık gören başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Şentop' a, Cumhur İttifakı ortağımızın lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye, AK Parti Grubumuza ve Komisyon Üyelerimize teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber