AKÇAABAT'TA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NIN 99.YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Düzenlenen programa; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Barış Kesici, İlçe Emniyet Müdür V. Ahmet Elvan, Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı V. Prof. Dr. Raif Kalyoncu, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Muhtarlar, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, mesajında şunları kaydetti: “1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır. 30 Ağustos zaferiyle bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğu tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının, tarih sahnesine yeniden çıkışının ilanıdır. Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesi bugün de devam etmektedir. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyorum. Bin yıldır bu vatanı korumak için hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”dedi.

Okunan İstiklal Marşı’nın ardından Askerlik Şubesi Başkan Vekili Personeli Astsubay Asçavuş Mehmet Gölçiçek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından 17 Şubat Anadolu Lisesi öğrencisi Hamiyet Şen “Zafer Bayramıdır Otuz Ağustos “ ve Jandarma Uzman Nuh Baz “Otuz Ağustos adlı şiir okumasının ardından Akçaabat Belediyesi Folklor ekibinin gösterisiyle program sona erdi.

Porgramın ardından Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Akçaabat Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul ettiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber