banner240
banner237
banner238

AKÇAABAT’TA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ 101. YILINDA COŞKUYLA KUTLANDI

Çelenk sunma törenine Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, Akçaabat’ta bulunan gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan çelenk sunma töreninde Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Çelenk sunma töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Astsubay Çavuş Halil İbrahim Kıvrak yaparken Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden Berfin Kanar ise ‘Ya Gazi Ol Ya Şehit’ adlı şiiri seslendirdi.

Çelenk sunma töreninin ardından Gaziler onuruna kahvaltı programı düzenlendi.

Programda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,” Bizler şehitlik Mertebesinden sonra en yüksek mertebenin gazilik olduğunu işaret eden bir dinin mensuplarıyız. Gazilerimiz olarak sizler, vatanımızın bölünmezliği ve bağımsızlığımız için şehadeti göze alarak cephelerde mücadele eden bizlerin yarınları için göğsünü düşmana siper eden, bizler için çok değerli bireylersiniz. Sizlerden Allah razı olsun. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Rabbim bu ülkeye karşı kötü planlar içerisinde olanlara fırsat vermesin. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken, 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anarken, hayatta olan gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum. Şu anda da vatanımızın bütünlüğü ve bölünmezliği için sınır bölgelerimizde mücadele eden tüm askerimize ve güvenlik güçlerimize rabbimden kolaylıklar diliyorum.” Dedi.

Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ise 19 Eylül Gaziler Gününü kutlayarak “Türk milleti adına TBMM 19 Eylül 1921 tarihinde nakşeden emsalsiz zaferin anısına, zaferin mimarı başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e "gazilik" unvanı ile "mareşallik rütbesini tevcih etmiştir. Üzerinde yaşadığımız toprakların bizler için vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir. 19 Eylül, savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerimizin kahramanlık günüdür; kutlu olsun.” İfadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber