banner240
banner237
banner238

Müzeler Günü, TTSO Özel İpekyolu Müzesi’nde kutlanacak

TTSO – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Özel İpekyolu Müzesi, 18 Mayıs Müzeler Günü kutlamalarına ev sahipliği yapacak.


Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 18 Mayıs Müzeler Günü etkinlikleri kapsamında, TTSO Özel İpekyolu Müzesi’nde tören düzenlenecek. Açılış konuşmalarının ardından Tılsım Uluslararası Sanat Derneği Karma Resim Sergisi açılışı ve Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi öğrenci grubunun etkinliği düzenlenecek.


TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türkiye’de alanında bir ilk olan Özel İpekyolu Müzesi’nde bu etkinliği düzenlemenin sevincini yaşadıklarını belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı TTSO Özel İpekyolu Müzesi’nde birçok tarihi eser yer alıyor. 16 ve 18'inci yüzyıldan kalma büyük çoğunluğu Kur'an-ı Kerim, fıkıh kitapları, icazetname, risaleler gibi çeşitli el yazmaları ile hat levhaları, madeni eserler, gümüş işlemeli hokka ve divitlerden oluşan çok sayıda eser müzemizde koruma altına alındı. Eserler arasında gümüş Trabzon Eyalet Meclisi Mührü, Fatih Sultan Mehmet’in hocasının 500 yıllık kitabı, Trabzonlu hattatlar tarafından yazılmış altın varaklı Kur'an-ı Kerimler, eskiden iş adamlarının mühür olarak kullandığı akik yüzüklerin de bulunuyor. Ayrıca eskiden Trabzon ve bölgede ticarette kullanılan ağırlık ölçüleri gibi çeşitli objeler de müzemizde yer alıyor. Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Trabzon'un tarihi, sanatı ve ticaretini anlatan önemli eserleri görmek isteyen herkesi müzemize bekliyoruz” dedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber