banner240
banner237
banner238

Akçaabat’ta tiyatro günleri başladı

Trabzon Akçaabat Belediyesi 9. Erol Günaydın Tiyatro Günleri Erman Canatan’ın yazdığı ve Osman Gümrükçü’nün yönettiği ‘Batakhane Güzeli’ adlı tiyatro oyunu ile başladı.

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce, kültürel gelişmeye katkı sağlamak, insanlara toplum ve yaşam bilimi olan tiyatroyu sevdirmek, şehrin kültür ve sanat hayatını canlı tutabilmek adına düzenlenen 9. Erol Günaydın Tiyatro Günlerine Akçaabat Belediye Tiyatrosu’nun muhteşem oyunuyla başlangıç yapıldı.

Akçaabat’ta tiyatro günleri başladı

Siyah-beyaz filmlerdeki eski İstanbul'u sahne ışıklarıyla renklendirerek seyircisini geçmişe yolculuğa çıkaran "Batakhane Güzeli" adlı oyunda Aksaraylı ve Kasapoğlu adında iki kabadayının, kabadayılık sultasını birbirine kaptırmamak için giriştikleri mücadele anlatıldı. Oyun; Gülperi adında bir batakhane dilberinin olaylara karışması ile bir aşk bir aşk hikayesine dönüşür. Toplumsal göndermeler de içeren oyunda “Kadın”ın toplumdaki yeri ve toplumun “Kadın”a bakış açısını müzik ve hikaye ile iç içe geçerek anlatıldı. 

Akçaabat’ta tiyatro günleri başladı

Bülent Mumcu, Recep Şen, Medet Cihanoğlu, Zehra Alper, İlhan Özdemir, Yusuf Altın, Sadık Şahin Çarkçı, Merve Yıldız, Ömer Değirmenci, Çiğdem Pervanoğlu, Murat İhtiyar ve Nesrin Bayram’ın kadrosunda yer aldığı ekipte; Işıkta Çağlar Hacısalihoğlu, müzikte Çağlar Bakıoğlu ve dekorda Hasan Şahinbaş, fotoğraf ve kamera çekiminde Sevcan Ayvaz Topsakaloğlu ve Hasan Aksoy, teknik ekipte Volkan Küçük ve Serkan Bozali görev aldı. 

Akçaabat’ta tiyatro günleri başladı

Oyun sonunda Akçaabat Belediye Tiyatrosu ekibine, Akçaabat Belediye Tiyatrosu’nun kurucu yönetmeni ve Trabzon Sanat Tiyatrosu Yönetmeni Necati Zengin, bu yıl 9.’su yapılan Erol Günaydın Tiyatro Günleri’ni düzenleyerek kültür ve sanata katkı sağlayan başta Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen olmak üzere Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu ve personeline ve tüm sanatseverlere teşekkür ederek Akçaabat Belediye Tiyatrosu ekibine plaket takdim etti. Ardından tüm oyunculara katılım belgesi verildi.

9. Erol Günaydın Tiyatro Günleri 02 Mart Cumartesi günü Trabzon Sanat Tiyatrosu "Şeytana Lanet" adlı oyun ile devam ediyor.

Akçaabat’ta tiyatro günleri başladı

Akçaabat’ta tiyatro günleri başladı

Akçaabat’ta tiyatro günleri başladı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber