banner240
banner237
banner238

Arapça oy kullanma videosu sosyal medyayı karıştırdı! AKP’nin videosuna dublaj yaptılar!

Türk vatandaşlığı verilen Araplara AKP’ye nasıl oy vereceklerini anlatan Arapça video sosyal medyanın gündemine düştü. Videoda AKP oy pusulasına damga vurulduğu görüldü. Arka fonda ise Paylaşılan Payitaht Abdülhamid dizi müziğinin kullanıldığı görüldü. Video birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından tepkiyle karşılandı.

2019’DA TÜRKÇE YAPILMIŞ

Öte yandan, videonun 2019 seçimleri öncesi seçmenleri bilgilendirmek için Türkçe yapıldığı ortaya çıktı. Türkçe orijinal videoyu Arapça dublaj yapılarak Suriyelilerin sayfalarında  paylaşıldığı kaydedildi. 

HAMZA DAĞ’DAN TEPKİ

Söz konusu gelişme sonrası Twitter hesabından bir açıklama yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ olaya tepki göstererek hukuki sürecin başladığını duyurdu.
HANDE KARACASU: SÖYLEDİKLERİMİZ BİR BİR GERÇEKLEŞİYOR

Spiker Hande Karacasu ise Arapça videoyu paylaşarak tepki gösterdi. Karacasu, “Türk vatandaşı olan Araplara AK Parti için nasıl oy kullanacaklarını anlatan video. Görüldüğü üzere söylediklerimiz bir bir gerçekleşiyor. Bizi ırkçılıkla suçlayanlar bunun bir vatan savunması olduğunu ne zaman anlayacak ?” ifadelerini kullandı.
BAĞCILAR'DA ARAPLAR İÇİN OKUL AÇILDI

Türkiye'de son dönemde Arapça tabela ve ilanlar yaygınlaşmaya başlarken, İstanbul'un Bağcılar ilçesinden dikkat çeken görüntüler geldi. İlçede bulunan "Awael Koleji" isimli özel okulun Arapça tabela kullandığı ve Youtube'a da tamamı Arapça olan reklamlar verdi görüldü. Yine kolejin İnstagram hesabından yapılan paylaşımlar da Arapça içerikli oldu. Araplar için açılan özel okulun reklamları, Youtube'da birçok Türk kullanıcının karşısına çıkmaya başladı.

Okul, Youtube'a verdiği reklamı sosyal medya hesabından "Bağcılar'daki Al Awael Uluslararası Okulları, Mübarek Kurban Bayramı'nın ardından anaokulundan ortaokul bitimine kadar öğrencilerini ağırlamak için kapılarını açıyor" denildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber