banner240
banner237
banner238

TÜM TÜRKİYE GİBİ AKÇAABAT’TA TEK YÜREK OLDU

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak 15 Temmuz Şehitlerinden Akçaabatlı kahraman hemşehrimiz Şehit Samet Uslu’nun Kabri ziyaret edildi. Ardından İlçemiz Belediye Camii’nde 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.

15 Temmuz kutlama etkinlikleri Atatürk Parkı’nda düzenlenen törenle devam etti. Atatürk Parkı’nda yapılan törene; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Karal, Siyasi partilerin başkanları ve yönetimi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Akçaabat protokolü, daire amirleri, muhtarlar, şehit ve Gazi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kur-an’ı Kerim Tilavetinin ardından Şehitlerimiz için Dualar okundu.

Gecede konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Sayın Kaymakamım, Değerli Şehit Yakınlarımız, Kıymetli Gazilerimiz,

Kıymetli Hemşehrilerim,

Sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum.

Sözlerimin hemen başında 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlerin kurşunları ve bombaları altında son nefeslerini veren 251 şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Aynı gece yaralanarak gazilikle müşerref olan kardeşlerimize Rabbimden sağlık ve afiyet temenni ediyorum.

15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, bu darbe girişimini, Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. 15 Temmuz gecesi millet eğilmedi Türkiye yenilmedi.

Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya son nefesimize devam edeceğiz. 15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde En büyük gücümüzün milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunun bilinciyle; Dünya tarihinde bir ilki yaşatarak darbecilere darbe yapan büyük Türk Milletinin önünde saygıyla eğiliyorum.

15 Temmuz Zaferi darbecilere en büyük darbeyi indirerek bozguna uğratan Ömer HALİSDEMİR’ in zaferidir. Bu zafer çocuğunu evde bırakıp demokrasi mücadelesine katılan annenin zaferidir. Bu zafer tanka meydan okuyanların, Samet Uslu’ların zaferidir. Bu zafer ölmekten değil, abdestsiz ölmekten korkup havuzlardan abdest alıp kurşuna koşan halkımızın zaferidir. Bu zafer şehit düşerken, bayrağımızı elinden düşürmeyen asil milletimizin zaferidir. Bu zafer Türk milletinin zaferidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun kahraman silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Sizlerin ve tüm hemşehrilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyor hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.” dedi

Konuşmaların ardından Günün anlam ve önemine uygun şiirlerin okunduğu ve Şehit Samet Uslu’nun özgeçmişinin slaytının sunulduğu gecede, Akçaabat Belediyesince hazırlanmış olan Samet Uslu belgeseli izlendi. Akçaabat Belediyesi Türk Halk Müziği sanatçılarının hazırladığı ilahiler, tasavvuf ve kahramanlık türkülerinin yer aldığı konser sonrasından program sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber