Avusturya ile Trabzon’un işbirliği imkânları görüşüldü

TTSO - Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Ulrike Tilly ve Avusturya’nın İstanbul Ticari Konsolosu Georg Karabaczek, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Avusturya ile özellikle turizm konusunda önemli projeler yürüttüklerini belirterek, “Avusturyalı İnput firmasına turizm master planları hazırlatıyoruz. Şu ana kadar 3 tane master planı tamamladılar.  Doğa ve yayla turizmi konusunda tecrübelerinden yararlanmaya çalışıyoruz. Avusturya’da kış turizmi de çok iyi durumda. Bu nedenle kışın da turist çekecek faaliyetler konusunda çalışmalar yapıyoruz. Küçük tesislerimiz var ancak uluslararası büyük kış turizmi tesisleri yapmak istiyoruz ve bu konuda master plan dâhilinde yatırımcıları bölgemize bekliyoruz” dedi.

“UZUNGÖL KIŞ TURİZMİ MERKEZİ İÇİN YATIRIMCILARI BEKLİYORUZ”

Başkan Hacısalihoğlu, yaz turizminde özellikle Uzungöl başta olmak üzere 4 ay yoğun bir dönem yaşadıklarını belirterek, “Bu bölgeleri kış turizminde de değerlendirmek istiyoruz. Sadece Uzungöl’de 16 bin yatak kapasitemiz var. Kış turizmi tesislerini tamamlayarak kışın da bu kapasiteyi kullanmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Hacısalihoğlu, tarihi geçmişi eski çağlara dayanan Trabzon’da tarih ve kültür turizminin de çok önemli olduğunu, İpekyolu’nun denize açılan kapısı olan Trabzon’un bölgesinin ticaret ve lojistik merkezi olduğunu da vurguladı. Hacısalihoğlu, “İlimizin turizminin yanında ticaret ve sanayisi de gelişiyor. 4 organize sanayi bölgemizde yatırımcılara indirimli ve teşvikli arazi tahsisi yapıyoruz. Ayrıca deniz üzerine kuracağımız Yatırım Adası’na da Avusturyalı yatırımcıları bekliyoruz. Hinterlandı olan Kafkasya, Türki Cumhuriyetler, Rusya ve İran’ın en güvenli yatırım bölgesi olan Trabzon,  ayrıca sağlık ve eğitim merkezi konumunda bulunmaktadır” diye konuştu. Hacısalihoğlu, konuk büyükelçiyi Ekim ayı içinde yapılacak Trabzon Uluslararası İpekyolu İşadamları Zirvesi’ne de davet etti.

MESLEKİ EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ İSTEĞİ

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, mesleki eğitimde ileri ülkelerden biri olan Avusturya ile bu konuda da işbirliği yapmayı arzuladıklarını ifade ederek, “Özellikle Avusturya’nın gençlerin hangi mesleklere yönlendirilmesi gerektiği konusunda önemli rol oynayan Beceri Ölçüm Sistemi’ni Trabzon’da uygulamak istiyoruz. Bu konuda işbirliği yapabiliriz” dedi.

Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Ulrike Tilly ise bölgenin çok büyük turizm potansiyeli olduğunu, Avusturya’nın buna katkı sunmaktan büyük mutluluk duyacağını söyledi. Tilly, ayrıca mesleki eğitimde de işbirliği olanaklarını araştıracaklarını ifade etti.

Konuk büyükelçiye ziyaretinin anısına plaket takdim eden Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ayrıca TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ni gezdirdi ve tarihi eserler hakkında bilgi verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber