banner240
banner237
banner238

AYNI ÇATI ALTINDA’’ RESİM SERGİSİ BAŞKENTTE KAPILARINI AÇTI

Next Level Alışveriş Merkezi’nde yer alan, heykelden resim sanatına kadar ünlü isimlerin en özel eserlerine ev sahipliği yapan Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi, Türkiye’nin önemli sanatçılarını Başkentlilerle buluşturmaya devam ediyor.

Resim sanatının başarılı isimlerinden sanatçı ve akademisyen Tuğba Renkçi Taştan’ın beşinci kişisel sergisi olan ‘’Aynı Çatı Altında’’ adlı resim sergisi, 27 Eylül tarihi itibariyle kapılarını açtı.

Taştan’ın evinde ve yaşamında yer alan ve onu çevreleyen küçük boyutlu nesneleri içsel bir esinle kendine özgü sürreal bir dünyada yeniden yorumladığı eserlerinden meydana gelen ‘’Aynı Çatı Altında’’, birey ve nesne kavramı temelinden oluşuyor. Ayna, düğme, bıçak, kemer, gözlük, küpe, müze biletleri, kurutulmuş çiçek yaprakları, dergi ve gazete parçaları, sanatçının yayımlanmış makale çıktıları, poşet gibi bir dönem kullanılmış ve bugün işlevselliğini yitiren günlük ve özel eşyaları kolaj tekniğiyle ele alan ve farklı sanat teknikleri de kullanan sanatçı, eserlerinde ev, kültür, geçmiş, bellek gibi kavramlara, içinde yaşadığı dünyanın izlerine ve kendi gerçekliğine göndermelerde bulunuyor.

Dışavurumcu bir tarzda ele alınan canlı ve coşku dolu renklerin, dokuların, nesnelerin ve imgelerin aynı çatı altında yeni bir düzen oluşturduğu eserlerin yer aldığı sergi, 11 Ekim’e kadar 10.00 – 22.00 saatleri arasında Next Level Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi’nde görülebilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber