Bahçeli'den Sonra Bir Seçim Çıkışı da Erdoğan'dan Geldi: Tüm Seçim Çevrelerinde Adaylarımızı Çıkaracağız

Mart 2019'da yapılması planlanan yerel seçimlerde ittifak yapması beklenen MHP ve AK Parti'den peş peşe sürpriz iki açıklama geldi. Önce MHP Lideri Devlet Bahçeli parti grubunda yaptığı konuşmada "İstanbul dışında her yerde aday çıkartacağız" ifadesini kullandı.

Bahçeli'nin ardından AK Parti grubunda partililere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm seçim çevrelerinde adaylarımızı çıkaracağız" şeklinde bir çıkışa imza attı.

GÖZLER YAPILACAK İTTİFAKLARDA

Mart 2019'da yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili partiler çalışmalarına devam ediyor. Seçimde hangi partinin kiminle ittifak yapacağı da en çok merak edilen konulardan biri. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakı çatısı altında birlikte hareket eden MHP ve AK Parti bu birlikteliği yerel seçimde de devam ettirmek niyetinde...

İKİ LİDERİN AÇIKLAMALARI KAFALARI KARIŞTIRDI

Ancak bugün parti grubunda MHP Lideri Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe gelen açıklamalar kafaları karıştırdı. Öyle ki ittifak olsa bile iki liderin bu çıkışı pazarlığın çok çetin geçeceğinin göstergesi.

BAHÇELİ NE DEDİ?

Bahçeli, yaptığı açıklamada İstanbul dışında her yerde aday çıkartacaklarını belirterek "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dışında her yerde, her seçim çevresinde, her büyükşehir, il, ilçe ve beldede adaylarımızı çıkartarak mahalli idareler seçimlerine katılacağız. Mutlaka başaracağız, Allah'ın izniyle en iyi sonucu alacağız" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN DA BENZER SÖZLER SARF ETTİ

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da Bahçeli'ninkine yakın bir çıkışa imza atarak "AK Parti olarak tüm seçim çevrelerinde adaylarımızı çıkaracağız" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber