Başkan Genç’ten 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

“EMPATİ DUYGUSUYLA HAREKET ETMELİYİZ”

Engelliliğin hayatta başarılara imza atmaya asla mani olmadığına vurgu yapan Genç, şu ifadelere yer verdi: “Engellilik asla bir özür ya da eksiklik olarak değerlendirilmemeli. İster doğuştan olsun, isterse çeşitli nedenlerden dolayı sonradan ortaya çıkan bir durum olsun, engellilik durumu hayatta başarılara imza atmaya mani bir durum değildir. Yeter ki, engelli kardeşlerimize yetenekli oldukları ve ilgi duydukları alanlarla ilgili nitelikli eğitim verilsin ve istidatlarına uygun doğru alanlara yönlendirilsin. Bundan dolayı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü bu konuyla ilgili toplumsal farkındalığın artırılması, bilinçlenme düzeyenin en yüksek seviyelere çıkarılması açısından bizlere önemli fırsatlar sunuyor. Esasen sadece 3 Aralık’ta değil, her gün bu konuyla ilgili farkındalığımızı her zaman en yüksek noktada tutmalıyız. Unutmamız gerekir ki, her insan engelli olmaya adaydır. Dolayısıyla özel gereksinimli bireylere yönelik davranışlarımızda her zaman empati duygularıyla hareket edip, kendimizi onların yerine koymalıyız. Hayatta yaşadıkları zorlukları ve hissettikleri duyguları çok iyi idrak edebilmeliyiz. Bu durum onların özgüvenlerini, yaşama azimlerini ve hayata bağlılıklarını daha da artıracaktır.”

“AKÜLÜ ARAÇ ve TEKERLEKLİ SANDALYE DESTEĞİ”

“Bugün dünyada ve ülkemizde özel gereksinimli bireylerin günlük yaşamın her alanında gösterdiği başarılar göğsümüzü kabartıyor, bizi gururlandırıyor. Yapılan çalışmalar ve geliştirilen projeler neticesinde bugün birçok özel gereksinimli bireyin kültür, sanat, spor, siyaset, ticaret ve daha birçok alanda nice başarılara imza attığını görüyoruz. Yeter ki bu durumdaki kardeşlerimizin eğitim ve istihdam imkânlarından istifade edebilmesi için gereken olanaklar ortaya konsun. Ortahisar Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin bilgi, beceri ve kabiliyetlerini artırmak için başta meslek edindirme kursları olmak üzere, kültür ve sanat kursları düzenliyoruz. Yine engelli kardeşlerimizin ulaşım imkânlarını kolaylaştırmak için engelli otobüsümüzü faaliyete soktuk, akülü araç ve tekerlekli sandalye ve diğer ekipmanların dağıtımını periyodik olarak her zaman yapıyoruz.”

“EN MUTLU KÖY PROJESİ”

“Pazarkapı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında hayata geçirdiğimiz yaşam alanında ilçemizde faaliyet gösteren engelli derneklerinin fiziki mekân ihtiyacını karşılayarak, derneklerimize yer tahsisi yaptık. Yine aynı alanda hayata geçirdiğimiz Engelsiz İletişim Merkezimizle birlikte engelli kardeşlerimizin her türlü sorunlarının çözülmesi için bütün kaynaklarımızı seferber ediyoruz. Yine Mağmat’ta engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarını kolaylaştırmak, fırsatlardan diğer bireyler gibi faydalanmalarını sağlamak amacıyla ‘En Mutlu Köy’ projemizi hayata geçireceğiz. Bu merkezde, engelli vatandaşlarımıza yaşam ve mesleki becerilerini geliştirmek için özel eğitim programları uygulanması, engelsiz yaşam alanlarının oluşturulması yanında sosyal faaliyetlerini de gerçekleştirme, dijital dünya ile etkileşim gibi faaliyetlerle sosyalleşme imkânı sunacağız.”

“MADDİ VE MANEVİ OLARAK DESTEKLİYORUZ”

“Ortahisar Belediyemiz bünyesinde kurulan Ampute Futbol Takımı ile İşitme Engelliler Futbol Takımı kendi liglerinde başarıyla mücadelelerini sürdürüyor. Ortahisar Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin her alanda varlık gösterebilmelerini temin etmek ve kendilerini geliştirebilmelerine ön ayak olmak için her zaman olduğu gibi, bundan sonra maddi ve manevi olarak desteklerimizi vermeye devam edeceğiz. Bunun için bütün imkânlarımızı sonuna kadar zorlayacağız. Bu vesilelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bütün özel gereksinimli kardeşlerimizin bu özel günlerini tebrik ediyorum. Hayatlarında başarılar, kolaylıklar ve muvaffakiyetler diliyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber