Başkan Genç’ten 30 Ağustos mesajı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümü kapsamında kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“YA İSTİKLÂL YA ÖLÜM”

Mesajında Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamayı kabul etmediğini kaydeden Başkan Genç, "Türk İstiklâl Savaşı'nı zaferle nihayete erdiren 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı 100. kez kutlamanın kıvancını ve coşkusunu yaşıyoruz. İstiklal Savaşı’nın en önemli aşamasını oluşturan Büyük Taarruz ve Atatürk’ün bizzat komuta ettiği Başkomutan Meydan Muharebesi’nde, milletimiz ve ordumuz, adeta imkânsızı başararak, başka milletlere de örnek olacak bir zafere imza atmıştır. Asil Türk milletinin Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 1919'da Samsun'da başlattığı istiklâl mücadelesi, en zor şartlara ve imkânsızlıklara rağmen büyük bir kahramanlık destanı yazılarak 30 Ağustos günü zaferle nihayete ermiştir. 30 Ağustos, esaret zincirine vurularak yok edilmek istenen Türk Milleti’nin ’Ya istiklal ya ölüm’ şiarıyla yedi düvele karşı destansı bir mücadele vererek bu esaret zincirini paramparça ettiği gündür." ifadelerine yer verdi.

“YARINLARIMIZ PARLAK”

Türk milletinin büyük bedeller ödeyerek, arkasında her safhası parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih bıraktığını ifade eden Başkan Genç, şunları aktardı: "Bundan 100 yıl önce yurdumuzu işgal edenler, bugün de aynı duygularla vatanımızı bölmeye, yıkmaya çalışmaları karşısında onlarla İstiklâl Savaşı'mızın hissiyat ve duygularıyla mücadele ediyoruz ve edeceğiz. Bizler şanlı ecdadımıza olan borcumuzun ve sorumluluğumuzun gereği olarak azimle ülkemizi demokratik, siyasi ve ekonomik bakımdan daha ileri seviyelere taşımak, her alandaki standartlarımızı yükselterek milletimizin beklentilerini gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Sahip olduğumuz değerler ve Cumhuriyet tarihi boyunca elde ettiğimiz muazzam kazanımlar, Türkiye’nin yolunun açık, yarınlarının parlak olduğunun en somut delilleridir. Bu vesilelerle 30 Ağustos'ta Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde düşman askerlerine vatanımızı çiğnetmeyen kahraman askerlerimizi, şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber