BELEDİYE BAŞKANINDAN İKİZDERE İÇİN ELELE TEMİZ GELECEĞE MEKTUP

Başkanın İkizderelilere mektubu şöyle’’

Değerli İkizdereli Hemşerilerim,

Bereketli ülkemizin yeşili en bol, doğası en güzel coğrafyalarından birinde yaşama şansına sahip insanlarız. Binlerce yıllık tarihi, eşsiz güzellikleri, yemyeşil yaylaları, bulutlara erişen doruklarıyla herkesin imrenerek baktığı gözbebeğimiz İkizdere, dünyanın en görülmeye değer turistik yerlerinden biri konumunda.

Güzel ilçemiz nasıl bütün güzelliğiyle bizden önceki nesillerden bize ulaştıysa bizlerden de sonraki nesillere yine aynı güzellikle erişmesi gerek. Böylesi olağanüstü bir coğrafyayı olduğu gibi koruyarak, hatta daha da iyi durumda bizden sonraki nesillere ulaştırmak hepimizin boynunun borcu!

İkizderemiz yalnızca benzersiz coğrafyası ve zengin tarihiyle değil, içinde yaşayan son derece bilinçli ve müstesna halkı ile de ön plana çıkıyor. Her yıl yurt içinden ve yurt dışından on binlerce insanın ziyaret ettiği bu benzersiz yuvayı en güzel şekilde korumamız ve ‘evimize’ daha fazla ihtimam göstermemiz gerektiği kuşkusuz!

Özellikle son birkaç yıllık dönemde ilçemizin temizliği konusunda biraz daha hassasiyet sergilememiz gerektiğini görüyoruz. Biz elbette belediye olarak ilçemizi her zaman temiz tutmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak takdir edersiniz ki bir bütün olarak ilçemizi, sokaklarımızı, derelerimizi, parklarımızı çiçek gibi, tertemiz tutmak ancak hep birlikte başarabileceğimiz bir hedef. Çocuklarımıza iyi örnek olmaya öncelikle kendimizden başlamamız, çevremizi hem bizler hem yaşamı birlikte paylaştığımız diğer canlılar için yaşanabilir kılmamız gerektiği konusunda hemfikir olduğumuza inanıyorum.

Bu mektupla, İkizdere Belediyesi olarak başlattığımız “İkizdere El Ele, Temiz Geleceğe” kampanyamızı sizlere duyurmak ve kampanyanın başarıya ulaşması için desteğinizi almak istedik. İlçemizde yaşayan büyük küçük, genç yaşlı herkesin bu kampanyaya azami ölçüde katılımını çok önemsiyoruz. Siz kıymetli İkizderelilerden beklentimiz kampanyamızı olabildiğince etrafınızla paylaşmanız, bu kampanyaya özel etiketlerle yaptırdığımız çöp konteynırlarını kullanmanız, örnek bir İkizdereli vatandaş olarak sokaklarımızı da deremizi de temiz tutma konusunda öncülük etmenizdir. Atalarımız “Aslan yatağından belli’ olur demiş. Biz bu sözü kendimize rehber edinirsek çocuklarımıza çevre bilincini aşılamamız ve İkizderemizi bu kartpostallarda olduğu güzelliğiyle korumamız da çok daha kolay olacaktır. Lütfen hatırlayalım: Ağaç yaşken eğilir! Bu amaçla kampanyamızın bir bölümünü de okullarda öğrenim çağında olan yavrularımızı bilinçlendirmek üzere planladık ancak siz kıymetli ebeveynlerin onlara örnek olması da çok büyük etki yaratacaktır.

“İkizdere El Ele, Temiz Geleceğe” kampanyamızın başarıya ulaşmasında vereceğiniz desteğe şimdiden şükranlarımı sunuyor ve hem Türkiye hem de dünyada örnek teşkil edeceğine inandığımız bu kampanya vesilesiyle hepimiz için daha temiz ve aydınlık bir dünya diliyorum.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber