“Biz Anadoluyuz Proje” Ekibinden Kaymakam Tolga Toğan’a Ziyaret.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan İçişleri Bakanlığımızca yürütülen 'Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge illerinden 14 Mart-30 Mayıs 2019 tarihleri arasında Trabzon’a gelecek olan öğrencilerin ağırlayacak olan “Biz Anadoluyuz Proje” ekibi Kaymakam Tolga Toğan’ı makamında ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse’nin başkanlığında heyeti makında ağırlayan Kaymakam Tolga Toğan, Türkiye’nin 780 bin km yüzölçümüne sahip çok geniş bir ülke olduğuna dikkat çekerek, “Yurdumuzun her bir tarafındaki çocuklarımız, gençlerimiz birbiriyle kaynaşarak güzel dostluklar kurarak, ülkemizin bin yıldır devam eden kardeşliğini inşallah bundan sonra da devam ettirecek. Bu projenin amacı bin yıldır süren kardeşliği pekiştirmek. Güzel kardeşlik ilişkileri kurarak, bundan sonraki hayatımızda da bu kardeşliği devam ettireceğiz. Ülkemizin dört bir köşesinde yaşayan her insanımızın acısını, üzüntüsünü, sevincini hep birlikte kalplerimizde hissediyoruz. Bundan sonra da inşallah bu kurmuş olduğunuz kardeşlik ilişkisi devam edecek. Projenin ileriki safhalarında inşallah Trabzonlu çocuklarımızı da diğer illere gönderme fırsatımız olur. Böylece bu dostluk ve kardeşlik ilişkisi daha da artarak devam edecek.” İfadelerini kullandı.

Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Şanlıurfa’dan geçen yıl ilimize bin 800 öğrenci geldiğini belirten Müdür Şükür Köse, “Gelen öğrenciler Trabzon’un tarihi ve turistik mekânlarını gezerek Trabzon’u tarihi ve kültürel açıdan tanıma fırsatı buluyorlar. Misafir öğrenciler akranlarıya birlikte Trabzonlu ailelerin yanında kalarak yaşıtlarıyla kaynaşarak kardeşlik köprülerini pekiştiriyorlar.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber