banner240
banner237
banner238

BTP liderinden Kadir Gecesi mesajı…

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Mesajına, “Mübarek Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz. Bugün gecelerin en hayırlısı olan Kadir Gecesi. Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı, Yüce Allah’ın Kadir Süresi’nde “Bin aydan daha hayırlı” buyurduğu Kadir Gecemiz mübarek olsun.” diyerek başlayan BTP lideri, “Pandemi kısıtlamaları nedeniyle ne yazık ki geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da Ramazan’ı Ramazan gibi yaşayamıyoruz. Yüce Allah’tan bu gece hürmetine salgın belasını başımızdan def etmesini ve yeniden iftar buluşmalarının yapılabildiği, teravihlerin kılınabildiği günlere bizleri kavuşturmasını niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Mescid-i Aksa saldırısına tepki

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş mesajında, İsrail’in Mescid-i Aksa saldırısına da tepki gösterdi.

“İslam dünyası olarak ne yazık ki bu mübarek güne yine hüzünlü giriyoruz. İşgalci İsrail, Filistinli kardeşlerimize yönelik Ramazan başından itibaren başlattığı saldırılarını yoğunlaştırdı.” İfadelerini kullanan Hüseyin Baş şöyle devam etti;

“İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’da namaz kılanlara düzenlenen saldırı hepimizi derinden üzdü. Bu mübarek ayda Kadir gecesi arefesinde İsrail’in yaptığı bu saldırıyı şiddetle kınıyor, bu ülke ile ilişkileri düzeltme yarışına giren İslam ülkelerini de kendilerine gelmeye davet ediyorum.”

“İslam dünyasının birliği Ehl-i Beyt ortak paydasında buluşmaktan geçer”

Merhum Prof. Dr. Haydar Baş’ın tevhidin merkezi Ehl-i Beyt sözlerine de dikkati çeken Hüseyin Baş, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi; “İslam dünyasının birlik ve beraberliği merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş’ın sıkça vurguladığı gibi Ehl-i Beyt ortak paydasında buluşup, kardeş olmaktan geçmektedir.

Bu vesile ile bir kez daha İsrail saldırılarında yaralanan kardeşlerimize, Kadir Gecesi hürmetine acil şifalar diliyorum. Yüce milletimizden de duaların geri çevrilmediği bu mübarek geceyi en iyi şekilde idrak etmelerini, hem ülkemizin hem tüm İslam dünyasının birlik ve beraberliği için dua etmelerini rica

ediyorum. Kadir gecesinin milletimize, bütün İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyor, dua ediyor ve tüm Müslümanların kandilini tebrik ediyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber