BTP’den 19 Mayıs mesajı…

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Emre Polat 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Basın açıklaması yapan Polat açıklamasına “Mustafa Kemal Atatürk bağımsızlık rüyasıyla çıktığı yolda ilk adımlarını bundan 102 yıl önce Samsun’da attı. Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ederiz. Atatürk’ün “doğum günüm” dediği 19 Mayıs, bağımsız Türkiye’nin de doğum günü oldu. O, vatanın kurtuluşunu doğum günü olarak ilan eden eşşiz bir liderdi.” İfadeleriyle başladı.

“Atatürk Vatandır”

“Merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş’ın ifadesi ile Atatürk vatandır, Atatürk bayraktır, Atatürk tam bağımsızlıktır ve Atatürk birleştirici harçtır.” Diyen Polat, “Bu vesile ile bağımsızlık sevdalısı iki büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Prof. Dr. Haydar Baş’ı rahmet ve minnetle anıyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Atatürk cumhuriyeti gençlere emanet etti”

Bağımsızlık yolunda türlü engelleri aşan Mustafa Kemal’in kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletini, sadece gençlere emanet ettiğini belirten Emre Polat şöyle devam etti; “Bu emanet Nutuk’un son bölümünde yer alan Gençliğe Hitabe’de, “Ey Türk gençliği birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.” şeklinde yer almıştır. İmkansızlıklar, ümitsizlikler içerisinde ortaya çıkan Atatürk bu milleti esaretten kurtardı.”

“BTP Atatürk’ün misyonunu her alanda üstlenmiştir”

Günümüzde Atatürk’ün gençliğe hitabesinde çizdiği Türkiye tablosunun gerçek hale geldiğini söyleyen BTP Sözcüsü Emre Polat şunları söyledi; “İşte bu noktada hoca Atatürk Prof. Dr. Haydar Baş ortaya çıktı. Kurduğu cumhuriyeti gençlere emanet eden Atatürk’ün misyonunu bugün her alanda Bağımsız Türkiye Partisi üstlenmiştir. O, Milli Ekonomi Modeli diyerek ekonomik bağımsızlığın, tevhidin merkezi Ehl-i Beyt

diyerek İslam dünyasında birliğin ve Hoş Geldin Atatürk diyerek devlet – millet kaynaşmasının yolunu gösterdi. Tıpkı Atatürk gibi O da gençlere bu vatana sahip çıkma ödevi verdi. Nevşehir’de düzenlenen bir gençlik kampında söylediği şu sözler tarihe geçti, “Gençler, sizler bu milletin geleceğini tayin edecek olan mimarlarsınız. Bu vatanın birliğinde, beraberliğinde, yükselmesinde ve kalkınmasında taşlar siz olacaksınız. Ben görüyorum ki artık sizlerden başka hiç kimse kalmadı. Bu dava çok mukaddes. Bu mukaddes davayı taşıyan hamallar sizler olacaksınız.”

“Beklenen gençlik Hüseyin Baş liderliğindeki BTP gençliğidir”

Basın açıklamasında, “Bu büyük görev, bu kutlu vazife şimdi dünyanın en genç siyasi lideri olan genel başkanımız Hüseyin Baş’ın omuzlarındadır.” Diyen Polat, sözlerini şu ifadelerle noktaladı; “Genç liderimiz Hüseyin Baş, BTP’nin her alanda donanımlı kadroları ve teşkilatlarıyla kendisini bu milletin bağımsızlığına adamıştır. Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençlik Hüseyin Baş liderliğindeki Bağımsız Türkiye Partisi gençliğidir. Prof. Dr. Haydar Baş’ın “kutlu davanın hamalları” dediği gençlik Hüseyin Baş liderliğindeki Bağımsız Türkiye Partisi gençliğidir. Türkiye’yi güçlü ve lider ülke yapacak olan da partimizin genç ve dinamik lideri ile kadrosudur. Bu vesile ile bir kez daha 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber