banner240
banner237
banner238

BÜYÜK TAARRUZ ZAFERİ İLE BAĞIMSIZLIĞIMIZI TÜM DÜNYAYA İLAN ETTİK

Başkan Bıyık mesajında şunları kaydetti: "Türk Milletinin son anayurdundaki varlığını ortadan kaldırmak isteyenlere karşı 98 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, 26 Ağustos 1922’de Kocatepe’den başlattığı Büyük Taarruz ile elde ettiği destansı zaferin yıl dönümünü bir kez daha iftiharla kutlayacağız.

Büyük Taarruz; içine düştüğü bütün zorluklara rağmen vatanını savunan büyük milletimizin, birlik ve beraberlik içerisinde tarihe mal ettiği muhteşem mücadelesidir.

Kocatepe’de, Çiğiltepe’de, Tınaztepe’de, Belentepe’de yakılan istiklal meşalesi; Dumlupınar’da körüklenmiş ve Ege’ye kadar tüm yolu aydınlatmıştır. Türk Milletinin bağımsızlık aşkı, inancı, kararlılığı ve azmi karşısında çağın en modern silahları çaresiz kalmıştır.

Büyük Taarruz'la birlikte Türk Milleti makûs talihini değiştirmiş ve 30 Ağustos 1922’de bağımsızlığı ve hürriyeti konusunda iradesini tüm dünyaya yeniden ilan etmiştir. Kosova’dan Otlukbeli’ne, Çaldıran’dan Mohaç’a uzanan ve Çanakkale’de Anafartalar ve Conkbayır’la abideleşen, Türk Milletinin zaferleri Büyük Taarruz ile taçlanmıştır.

Bu minvalde, tarihimizden aldığımız ilhamla, gelecekte daha huzurlu ve güçlü olacağımıza yönelik inancımızın hiçbir zaman eksilmeyeceğinin bilinmesini isteriz.                                                      

Bu vesile ile  Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Milletinin istiklali uğrunda şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.''

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber