ÇANAKÇI İLÇESİ SORU ÖNERGESI  CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı,

ÇANAKÇI İLÇESİ SORU ÖNERGESI  CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Devletin Çanakçı’ya Gönderdiği Kamu Kaynaklarını Meclis Gündemine Taşıdı.

Giresun’un 6430 nüfuslu küçük ve şirin ilçesi Çanakçı’ya gönderilen kamu ödeneklerinin nerelere harcandığı hakkında sık sık dile getirilen iddiaların cevaplandırılması amacıyla CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “2015 yılında yapılan genel seçimlerden sonra Çanakçı ilçesinde öğretmen evi yapılması gündeme gelmiş ve konuyla ilgili ilçede bulunan eski ortaokul binasının öğretmenevine dönüştürülmesi için ilçeye ödenek gönderildiği ama gelen paranın öğretmenevi için kullanılmadığı sık sık kamuoyunda yer almıştı. Gelinen son nokta da ortada ne öğretmenevi var ne de öğretmenevi için gönderilen para” dedi.

ÖDENEKLER ÇANAKÇI İLÇESİNE Mİ? AKP İLÇE BAŞKANINA MI?

Öğretmenevi için gönderilen fakat akıbeti belli olmayan ya da akıbeti belli olana ama açıklanamayan bir durum olduğunu sözlerine ekleyen CHP’li Tığlı,
“AKP Çanakçı ilçe başkanı ya da başkana yakın olanlara ait firma tarafından son 4 yıl içinde kamu kurumlarına kesilen fatura miktarı ne kadardır? Bu faturalarda alınan malın cinsi ve miktarı olarak ne yazılmıştır?” Soruları ile Çanakçı’da ki iddiaları tekrar gündeme taşıdı.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Çanakçı ilçesi için yönelttiği sorular şu şekilde.

•       Giresun’un Çanakçı ilçesi için her yılı ayrı ayrı belirtmek koşulu ile 2010-2019 yılları arasında kamu yatırımları için aktarılan ödenek miktarları ne kadardır?

•       2015 Genel Seçimlerinden sonra Çanakçı ilçesinde öğretmenevi yapılması için hangi planlamalar yapılmıştır? İlçede bulunan eski ortaokul binasının öğretmenevine dönüştürülmesi için ne kadar ödenek gönderilmiştir? Öğretmenevi yapımı için gönderilen ödeneğin başka amaçlarla kullanıldığı iddiaları doğru mudur?

•       Öğretmenevi yapımından neden vazgeçilmiştir? Eğer öğretmen evi yapılmıyorsa gönderilen paranın akıbeti ne olmuştur? Bu para AKP siyasetinde yer alan siyasilerin ikili ilişkileri çerçevesinde başka yerlerde kullanılmış olabilir mi?

•       Öğretmenevi için gönderilen fakat akıbeti belli olmayan ya da açıklanamayan bu ödenek miktarının ne olduğu ve nasıl kullanıldığına yönelik iddialar üzerine Bakanlık nasıl bir araştırma yolu izlemiştir? Bakanlığa bu yönde gelen ihbar niteliğinde herhangi bir belge var mıdır?

•       İhtiyaç duyulmadığı halde bu para ile temin edildiği iddia edilen, çeşitli malzemelerin depolarda çürümeye terk edildiği iddiaları doğru mudur? Bu iddialar üzerine herhangi bir araştırma yapma gereği duydunuz mu?

•       Çanakçı ilçesinde buluna kamu kurumlarına ait binaların, yerleşkelerin ve diğer yapıların ilgili ihtiyaçlarının AKP Çanakçı ilçe başkanı ya da başkana yakın olanlara ait çeşitli firma ya da firmalardan karşılandığı iddialarını neden araştırmıyorsunuz? Bu iddiaları araştırıp olumlu ya da olumsuz bir açıklama yapmadığınız sürece söz konusu ilçe başkanının koruma altına alındığı algısının yaşanabileceğini hesap edemiyor musunuz?

•       AKP Çanakçı ilçe başkanı ya da başkana yakın olanlara ait firma tarafından son 4 yıl içinde kamu kurumlarına kesilen fatura miktarı ne kadardır? Bu faturalara göre alınan malın cinsi ve malın miktarı ne kadardır?

•       Vatandaşlarımızın mütevazı bir talebi olan Görele-Çanakçı otoyolunun yıllardır hizmete girmesinin beklendiği göz önüne alındığında ve Çanakçı’nın küçük bir ilçe olduğu düşünüldüğünde bu devasa yolsuzluk iddialarını araştırmak için neden müfettiş görevlendirilmedi? Milyonlarca liralık kamu bütçesinin, sözde işe yarar mal alınıyormuş gibi yapılarak AKP Çanakçı ilçe başkanına ait bir firmaya aktarılmasını, peşkeş çekilmesini neden araştırmıyorsunuz?

HABER: GÖNÜL AYDIN

GİRESUN ORDU TEMSİLCİSİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber