Çayın Başkenti Rize’ye, DSİ’den Önemli Yatırımlar

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Rize’de son yıllarda yapılan devasa yatırımlar ile Rize şehri ihya edilmektedir. Özellikle Rize ili ve ilçelerinde yapılan Taşkın Koruma tesisleri ile Van il ve ilçelerinde taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Dere Islahlarında Estetiğe Özel Önem Veriyoruz.

DSİ olarak Dere ıslahlarında yaptıkları çalışmalar ile aynı zamanda şehir merkezlerine, ilçelere de ayrı bir güzellik katıldığının altını çizen DSİ Genel Müdürü Murat ACU, ‘Son yıllarda Bakanımızın da talimatıyla sırasıyla “estetiği, emniyeti ve ekonomiyi” ön plana çıkaran dere ıslahlarını hayata geçiriyoruz. Bunu yaparken Belediyeler ile beraber aynı zamanda mesire alanları da meydana getirmeyi hedefliyoruz.

2003 yılından bugüne kadar tamamlanan 53 adet taşkın koruma tesisi Rize şehir merkezi ile 82 meskûn mahal ve 15.380 dekar zirai arazinin taşkın riskinin azaltıldığının altını çizen DSİ Genel Müdürü Murat ACU, ‘21 adet taşkın koruma tesisinde çalışmalar devam etmekte olup bununla birlikte çalışmaları devam eden Rize Güneysu İlçe Merkezi Ballıdere Deresi Taşkın Kontrol İnşaatı işi kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir. Çalışmanın tamamlanması ile Güneysu ilçe merkezi taşkınlardan korunacak ve dolayısıyla Rize’de taşkın riskleri azalmış olacaktır. ’dedi.

İş kapsamında, 7.116 m beton duvar, 1.110 m betonarme U kanal, 286 adet brit, 4 adet betonarme araç köprüsü, 1 adet menfez, 3 adet tersip bendi ve 25 adet yaya köprüsü yapılmasının planlandığını belirten Genel Müdür ACU,’ .Şu ana kadar ise 1.100 m beton duvar imalatı yapılmıştır. ’dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat ACU ‘’Son olarak bu çalışmaların yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber