banner240
banner237
banner238

CHP Ortahisar İlçe Başkanı  Fatih Suat Oyman sellerle ilgili açıklaması

Son dönemlerde yaşanılan sel felaketleri haberlerini hepimiz takip ediyoruz Yaşanılanlar acı birer tecrübe olmasına rağmen hatalardan ders çıkarmak bir sonraki felaketlerde önemli önlemler alınmasına yarar.

Tüm tecrübelere ve uyarılara rağmen Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yeni terminal projesini Ortahisar ilçemizde yer alan dere yatağında yapma inadından vazgeçmemiş 14.08.2020 tarihli meclis toplantısında oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

Kamuoyuna basına çıkan bir kaç beyanatı paylaşmak istiyoruz;

17.11.2018 - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Dere güzergahı üzerinde yapılaşmalara, mevcut yapıların burada yaşamasına müsaade etmeyeceğiz. Çünkü vatandaşımızın canı, malı bize emanet." dedi.

17.07.2020 - Dere yataklarındaki riskli yapılar için harekete geçildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla 4 iş yerinin yıkımı gerçekleştirildi.

14.08.2020 - Müzakereler kapsamında Trabzon’un yeni otogar projesi Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandı.

15.08.2020 - Bakan Soylu, “Türkiye afette sürekli karşı karşıya kalan ve kalacak olan bir ülkedir. Tüm yapısal adımlarımızı buna göre atmamız bizim sorumluluk ve kaçınılmazdır. Dere kenarlarına ev yapmamak belki bu işin birinci kuralıdır.” dedi.

Söz konusu olan yeni terminal projesinin yer seçimi konusunda gerek yönetimlerimiz gerek meclis üyelerimiz tarafından sıkça uyarı getirilmiş, uyarılar yerel ve ulusal basında yerini almıştır.

Borçlanarak girdiğiniz büyük maliyetli bu yatırımın bütün beyanatlara ve tecrübelere karşı yer seçimi konusundaki yanlıştan dönün. Tehlikeli sulara karşı yüzmeyin.

Gelin hep birlikte biraraya gelerek farklı bir yer seçelim.

Ayrıca planan yer üzerinde yakın bir zamanda kurularak faaliyet gösteren Fen İşlerini yıkıp yeni bir yere taşımak büyük bir israftır. Değirmendere’nin sularının kirliliği vb daha farklı sorunları vardır, bunlarla ilgilenin.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı

Fatih Suat Oyman

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber