banner240
banner237
banner238

Çebi: Cumhuriyetimiz ilk gün gibi dimdik ayakta

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada Cumhuriyet’in kuruluşunun 98.yılını nedeniyle coşku ve sevinç içerisinde bulunduklarını söyleyerek “Cumhuriyetimiz, temelindeki harcı oluşturan milli irademiz ve miras aldığı tarihi hasletlerimiz sayesinde bugün ilk günkü gibi vakur ve sağlamdır." dedi.
GURURLUYUZ
Cumhuriyet’in kuruluş yıl dönümünü kutlayan Başkan Çebi, “Millet olarak büyük bir zafere ulaştırdığımız milli mücadelemizi yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın 98. yılına erişmenin mutluluğu içerisinde; Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutlar, bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.” dedi.
BİR OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ
Çebi şöyle devam etti: “Büyük, aziz Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizden alınan güçle kurulan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. yıldönümüne, bütün yurtta olduğu gibi Ortahisar’ımızda da sevinç ve coşku içerisinde ulaşmış bulunuyoruz. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünün bilincinde birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içindeyiz. 2023’e doğru Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlama yolunda emin adımlarla yürüyen, lider ülke Türkiye’mizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yolunun birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçtiğini hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmamalıyız.” 
CUMHURİYET MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ
29 Ekim’de bizlere bırakılan büyük mirasın farkında olduklarını ifade eden Çebi, “Bu şanlı mücadeleyi Cumhuriyet ile taçlandıranları minnetle anıyoruz. Sonsuza kadar anmaya devam edeceğiz. Bu şanlı tarihin her safhasında, atalarımızın kanla savaş meydanlarında kurduğu şanlı ay yıldızlı Türk Bayrağı ile süslediği bu toprakları sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kulandı.
OYUNLARI BOZMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Çebi, “Dün olduğu gibi bugün de milli egemenliğimize ve bağımsızlığımıza karşı çıkan, bizi bölmeye çalışan harici ve dahili düşmanlarımıza karşı mücadelemiz aynı kararlılıkla devam etmektedir.” İfadelerini kullanarak şunları söyledi: “Hepimizin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti devletine ve Türk milletinin milli iradesine karşı hainler darbe girişiminde bulundu. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran, bağımsızlık ve özgürlük için tankların önüne çıkan vatandaşlarımız darbecilerin doğrulttukları silahlar karşısında dimdik ayakta durdu. Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve kararlılığı, aziz milletimizin korkusuz yüreği sayesinde emperyalist devletlerin oyunu bozulmuştur. Bundan sonra da bu aziz topraklara göz diken hainlere ve onların yerli işbirlikçilerinin oyununu bozmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kazanımlarını da gelecek nesillere aktarmak hepimizin boynunun borcu olacaktır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber