banner240
banner237
banner238

Çebi HDP kapatılması ile ilgili konuştu.

ÇEBİ YORUMLADI

Siyasi partilerin demokrasiler için vazgeçilmez bir unsur olduğunu söyleyen Çebi, “Halkın çıkarlarını ülke çıkarlarıyla harmanlayıp hizmete dönüştürmek; halkın gören gözü, duyan kulağı ve konuşan dili olmak siyasi partilerin esas sorumluluğudur.” dedi.

KANDİL’İN PARTİSİ OLDULAR

Çebi, HDP’nin siyasetinde halkın çıkarları yerine PKK’nın çıkarlarının ön planda olduğunu anımsatarak “HDP, halkın çıkarları yerine terör yuvalarının çıkarını savunmuş, kan siyasetini gütmüştür. Kanlı terör örgütü ile arasına mesafe koymak yerine söylemi ve üslubuyla hainlere moral olmuş, önlerine fener tutmuştur.  Sırtını Kandil’e dayamaktan geri durmamış, bunu da açıkça ikrar etmekte beis görmemiştir.  PKK’ya, Kandil ve onların içte ve dıştaki uzantılarına hadim olmuş, ihaneti kendilerine şiar edinmiştir. Ülkenin istiklâl ve istikbaline kastetmeyi en büyük vazife saymış, çukur siyasetinden vazgeçmemiştir. Türkiye partisi yerine Kandil’in partisi olmayı yeğlemiştir.” ifadelerini kullandı. 

KENDİLERİ ANLATIYORLAR

HDP’nin her söyleminde PKK ile arasındaki bağı anlatmakta geri durmadığı belirten Çebi şöyle devam etti: “HDP; ülkemiz aleyhine her kampanyanın, her söylemin bayraktarlığını yapmış, Türkiye aleyhtarlığını canhıraş bir biçimde savunmuştur. Hainlikte sınır tanımamış, siyaseti hain emellerine alet etmiştir. İnsan hakları, demokrasi, hukuk söylemlerini ağzından düşürmemiş; söz konusu ülke çıkarları, milli birlik ve beraberlik olunca çirkin yüzünü ortaya çıkarmakta bir beis görmemiştir. Söylemlerini fiiliyatla bütünleştirmiş, PKK ile olan irtibat ve iltisakını da her fırsatta dile getirmekten geri durmamıştır.”  

FAİLLERİ HDP’DİR

HDP’nin Diyarbakır annelerinin taleplerine kulaklarını tıkadığını vurgulayarak “Bugün Diyarbakır Annelerinin yüreğindeki kor ateşin faili, gözyaşlarının müsebbibi HDP ve onun yöneticilerdir.” diye konuştu. 

İHANET ÇEMBERİNİN TAMAMLAYICISIDIR

Çebi, HDP’nin milli iradeyi temsil etmenin uzağında olduğunu söyleyerek “HDP, ihanet çemberinin tamamlayıcısı, karanlık terör çukurlarının görünen yüzüdür.  Hainlerin savunucusu, sevicisi ve en büyük destekçisidir. İhanete teşne, hainliğe müpteladır.” ifadelerini kullandı.

SON SÖZÜ AYM SÖYLEYECEK

Kapanma davası ile ilgili hukuki sürecin işlediğini kaydeden Çebi, son sözü söyleyecek mercinin ise Anayasa Mahkemesi olduğunu söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber