banner240
banner237
banner238

ATEŞİ NEYLE SÖNDÜRECEĞİZ?

Artvin’in Yusufeli İlçesi Dereiçi köyünde çıkan yangının çok büyük bir felaket olduğunu can kaybının yaşanmamasının ise tek teselli olduğunu dile getiren Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi “Birçok ev-ahır kül, hayvanlarımız telef oldu. Vatandaşlarımızın eşyaları hatıraları hep yandı. Yaralar en kısa zamanda sarılacak. Burada yaşayan köylülerimiz mağdur edilmeyecektir inşallah. Devletimiz gereken her türlü hassasiyeti gösteriyor. Büyük bir seferberlik var. 6 ay içinde yanan evler tamamlanacak ve teslim edilecek” açıklamasında bulundu.

Artvin ile birlikte Karadeniz illerindeki bir çok köy-yayla ve mahalle yerleşim yerlerinde ahşap binaların yan-yana olduğunu bu binaların başta elektrik kontağı olmak üzere her türlü alt yapıların mutlak suretle revize edilmesi gerektiğini belirten Külekçi başka acı bir gerçeği ise şu şekilde dile getirdi:

“İtfaiye geliyor, depoda su bitiyor, su takviye yapacak derede su bulamıyor. Dereler özgür aksın derken biz hep buna dikkat çektik. Her önüne gelen HES yaparsa ne yangında ateşi söndürecek su bulabiliriz, ne de toprağa can verecek suyu.”

Yangınların-sellerin-depremlerin bir afet olduğunu dile getiren Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi “Bizlere düşen en büyük sorumluluk yaşanan acılardan dersler çıkarmamızdır. Herkesin bu noktada elini vicdanına koyması gerek. Dereiçi köyümüzde yangın daha da büyüseydi Allah korusun bugün çok daha başka büyük bir acıyı konuşuyor olacaktık. Eksiklerimizi-hatalarımızı en derin ve en sesli şekilde tartışıp geleceğe güvenle bakmalıyız. Bu konuda samimi olmalıyız” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber