DOĞA-TARİH .DERNEĞİNDE CUMHURİYETİN 103. YILI ATATÜRK VE CUMHURİYET” TEMASIYLA, MARŞLAR EŞLİĞİNDE COŞKUYLA KUTLANDI….

Google'da Abone Ol
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon Doğal ve Tarih Değerleri Koruma Derneği, Cumhuriyetimizin 103. yılını “Atatürk ve Cumhuriyet” temasıyla düzenlenen programda marşlar, söyleşi ve kitap imza etkinliğiyle kutladı.

Dernek lokalinde düzenlenen program, emekli tarih öğretmeni ve dernek üyesi Esin Saraçoğlu’nun sunumuyla başladı. Cumhuriyet coşkusunun marşlarla yaşandığı etkinlikte, dernek üyeleri 50. Yıl ve 100. Yıl marşlarını seslendirdi. Katılımcılara Türk bayrakları ve “Atatürk ve Cumhuriyet” adlı kitap dağıtıldı.

Programın devamında araştırmacı-yazar ve Hollanda eski milletvekili Bekir Cebeci, “Atatürk ve Cumhuriyet” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Hollanda’da yaşadığı toplumsal ve siyasal deneyimlerini paylaşan Cebeci, farklı kültürlerde karşılaşılan zorluklar, Türkiye ile yaşanan anlayış farklılıkları ve toplumların değerlerine duyulan saygı üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Bireylerin yaşadıkları toplumun coğrafyası ve kültürü ne olursa olsun o toplumun değerlerine, kutsallarına ve tarihî şahsiyetlerine saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Cebeci, deneyimlerinden örneklerle katılımcılara önemli mesajlar verdi.

Katılımcıların ilgiyle takip ettiği söyleşinin ardından Dernek Başkanı Prof. Dr. Coşkun Erüz tarafından Esin Saraçoğlu ve Bekir Cebeci’ye programa katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

Etkinlik, Bekir Cebeci’nin “Atatürk ve Cumhuriyet” adlı kitabını katılımcılar için imzalamasıyla sona erdi.

DOĞA-TARİH .DERNEĞİNDE CUMHURİYETİN 103. YILI ATATÜRK VE CUMHURİYET” TEMASIYLA, MARŞLAR EŞLİĞİNDE COŞKUYLA KUTLANDI….
Giriş Yap

Manset 61 - Trabzon un Haber Sayfası ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.