DÜNYA EBELER HAFTASI

21-28 Nisan Ebeler Haftası nedeniyle Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü Toplantı Salonunda düzenlenen programa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, eşi Şenay Ustaoğlu, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Numune Kampüsü Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi, sağlık çalışanı ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmasında ebelerin toplumda önemli bir sağlık görevini yerine getirdiğini söyleyen Vali Ustaoğlu, “Ebelik belki de insanlık tarihinin en eski mesleklerinden biridir. Böyle kutsal bir mesleğin mensupları olarak sizler en iyi hizmeti vermeye çalışıyorsunuz. Geçmiş tarihimize baktığımızda ebelik mesleği gece gündüz demeden zor koşullarda icra ediliyordu. Son yıllarda sağlık alanında yapılan ciddi çalışmalarla birlikte günümüzde ise artık doğumlar hastanelerimizde iyi koşullarda yerine getiriliyor. Elbette ki bu mesleği yapan ebelerimiz doğum öncesinde ve doğum sonrası annelerin, bebek gelişimi hususunda da bilinçlenmelerine vesile olmaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu, 2018 yılının en çok normal doğum yaptıran ebelerine başarı belgesi, meslekte 30 yılını dolduran 27 ebeye de teşekkür belgelerini vererek günlerini kutladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber