EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ TRABZON'DA

Emniyet Genel Müdürü Celal UZUNKAYA, Trabzon Emniyet Müdürlüğünü ziyeret etti.

Genel Müdür Uzunkaya, ziyaret sırasında Trabzon anılarını anlattı.

Mesleğe tam 41 yıl önce komiser yardımcısı olarak Trabzon’da başladığını ifade eden Uzunkaya, Trabzon hakkında çok samimi açıklamalarda bulundu.
Uzunkaya şunları söyledi: "4 yıl boyunca görev yaptığım güzel şehre, her ne kadar değişik vesilelerle gelip gitmekte isem de Emniyet Genel Müdürü olarak 41 sene sonra, ilk göz ağrım olan Trabzon’a gelmiş olmaktan, görev yapmış olduğum aynı binaya gelmiş, aynı havayı teneffüs etmiş olmaktan çok büyük mutluluk duydum. Bir devlet memuru için çok gururlandırıcı, aynı zamanda hüzünlendirici bir tablo. Niye hüzünlendirici çünkü ben o yıllarda görev yaptığımda, benimle birlikte Trabzon’da göreve başlayan devre arkadaşlarım olmak üzere pek çok meslektaşımız, arkadaşımız kimisi eceli ile, kimisi kazada, kimisi görev esnasında hayatlarını kaybedip aramızdan ayrıldılar. Dolayısıyla o arkadaşlarımızın herbirinin teneffüs ettiğimiz bu ortamda, silüetlerini, manevi varlıklarını hem hissediyorum hem buruk bir hatıra olarak anıyorum ve kendilerine rahmet diliyorum. Biz 12 Eylül öncesi burada görev yaptık, zor bir dönemdi… Üniversite olayları, terör olayları… Malum KTÜ de o dönemler çokça öğrenci olayları yönünden yoğun ve hareketliydi. Ben de o tarihlerde siyasi şubede olmam nedeniyle o hareketliliğin merkezinde olduk."
BEKÇİ SAYISINI 30 BİNE ÇIKARACAĞIZ
Genel Müdürü Uzunkaya, bekçi alımlarına da değindi.
"Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımızın, hedefimiz Türkiye genelinde bu yıl alınanlar ve alınacaklar birlikte 30 bin sayısına ulaşmak istiyoruz. Bu 30 bin sayısı çok önemli bir rakam, illerin büyüklüğüne ve ihtiyaç durumuna göre 1.000, 1.500 kişinin ihtiyaç duyduğu şehirlerimiz var. Dolayısıyla bu çarşı mahalle bekçilerinin sükuneti sağlamada çok önemli bir rol teşkil ettiğini de biliyoruz. İnanıyorum ki Trabzon’da da var olan huzur ortamını daha sağlıklı ve güçlü bir şekilde yerine getirmiş olacaklardır. Benim için çok ayrı, özel bir yeri olan Trabzon’da yaşayan insanlarımıza, dostlarımıza, kardeşlerimize, tüm hemşehrilerimize sağlık, huzur mutluluk diliyorum."
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber