Faruk Başaran Bilim ve  Sanat Merkezi’nde Bilim Teknoloji ve Sanat Şenliği

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Bilim, Teknoloji ve Sanat Şenliği’nin açılışı yapıldı.

Açılışa Trabzon Valisi Yücel Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ülkemizde sıra dışı, ezber bozan konularla ilgili güzel çalışmaların icra edildiğini ifade eden Vali Yücel Yavuz “Trabzon özeline baktığımızda bütün paydaşlar, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz  ve velilerimiz bu konuda çok hassaslar. İş adamlarımız bu konuda desteklerini esirgemiyor. Bilim ve Sanat Merkezi binasını, babası işadamı Faruk Başaran adına  yaptıran işadamı Hüseyin Başaran ve ailesi eğitime, bilime ve sanata gönülden destek veriyorlar. Başaran ailesini takdirle ve şükranla yad ediyorum.

Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi ezber bozan, sıra dışı işlere imza atmak gerekiyor. Günümüz bunu gerektiriyor. Yerli ve milli olan bütün değerlerimizi ortaya çıkarmamız gerektiğini milletçe anladık. Bunu zihinlere kazımak lazım. Potansiyelimiz ve her türlü imkanımız var. Önemli olan bunu keşfedip hayata geçirebilmek. Etkinliğe sabahtan itibaren  2 bin öğrencinin katılarak bilim ve sanatı teneffüs etmeleri çok önemli. Öğrencilerimiz burada yapılan projeleri ve çalışmaları görerek kendilerinin neler yapabileceği konusunda heyecanlanıp özgüven geliştiriyorlar. İstanbul’da yapılan TEKNOFEST’te dünyadan ses geldi. Trabzon’da iki gün önce Bilim ve Teknoloji Şenliği’ni başlattık. Burada Bilim ve Sanat Merkezimiz de bu güzel etkinliği  yapıyor. Ülkemizin bir çok yerinde bu tür etkinliklerin yapılması geleceğimize katkı sunacak. Yapılan bu etkinliklerin samimiyetine inanıyor ve güveniyoruz. Ülkemizin geleceği her alanda ve sektörde daha güzel olacak. Bilim ve Teknoloji olmadan üretim olmuyor. Milli gücümüzün, servetimizin hayata geçmesi için bu enerjiyi kullanmamız lazım. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yücel Yavuz, öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan projeleri gezerek inceledi. Proje sahibi öğretmen ve öğrencilere teşekkür edip  başarılar diledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber