banner240
banner237
banner238

Genç: Türk milleti göğsünü siper etti!

15 Temmuz etkinliklerinde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bu topraklarda güçlü bir medeniyet, güçlü bir Türkiye istemeyecekler. Çünkü Türkün gücünün farkındalar. Güçlü Türkiye’nin neleri başardığının farkındalar. Bugün ülkemiz Doğu Akdeniz’de, Libya’da, Suriye’de mücadele edebiliyorsa, bunu devletimizin bu zamandaki gücüyle yapıyoruz. Esasında, 15 Temmuz’un bir amacı da buydu. Bizi sınırlarımızın içine kapatmak.” dedi.

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri Trabzon Meydan Parkı’nda kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımıyla geçekleştirildi. Tıpkı, 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi ellerinde Türk bayraklarıyla 7’den 70’e Meydan Parkı’nı dolduran vatandaşlar şehitlere ve gazilere vefa borcunu yerine getirdi.

Etkinlikler kapsamında Meydan Parkı’nda organize edilen “15 Temmuz Fotoğraf ve Afiş Tasarım Sergisini” de ziyaret eden Başkan Genç, meydanda toplanan vatandaşlarla da sohbet etti.

“SELÂLALARLA KARŞILARINA ÇIKTIK”

Programda konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sinsi bir şekilde devletin kılcal damarlarına sızan fetöcülerin 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türk milletinin gücünü hesaba katmadığını kaydetti. Genç, “15 Temmuz o hain darbe girişiminin esasında işgal girişiminin dördüncü sene-i devriyesinde siz kıymetli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Dört yıl önce Türk tarihinde görülmemiş bir şekilde devletimizin kurumlarına sirayet eden ve ipi dışarda emperyalist güçlerin elinde olan bir hain terör örgütünün bu devleti ele geçirme girişimiyle karşılaştık. Bağımsızlığımıza, istikbalimize, istiklâlimize, ezanımıza ve şanlı bayrağımıza kast ettiler. Ve ele geçirdikleri güçle beraber emellerini gerçekleştireceklerini zannettiler. Ama bir şeyi hasep etmediler. Tanka karşı direnen,

göğsünü siper eden bu milleti hesap etmediler. Esasında, bu göğsün içindeki sapasağlam vatan aşkıyla dolu olan imanı hesap edemediler. Onların ezanımızı susturmak istemelerine karşı biz de selâlarla ortaya çıktık ve bu darbe girişimini bastırdık. Tam 251 şehit ve 2196 gazimizle beraber bastırdık. Hepsine minnet duyuyoruz. Şehitlerimize rahmet ediyoruz.” dedi.

“HER ZAMANKİNDEN DİKKATLİ VE UYANIK OLMALIYIZ”

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanının çağrısıyla vatandaşların meydanlara akın ettiğine dikkat çeken Başkan Genç, “O gecenin bu meydandaki şahitlerinden biri olarak Trabzonluların onar onar, yüzer yüzer ve biner biner bu meydana akın ettiğini gördük. Gecenin ortasında bütün Trabzonlu hemşerilerimiz iğne atsan yere düşmeyecek şekilde milli iradesine sahip çıktı. Ama bu sahip çıkmanın çağrısını da cesaretiyle ve ferasetiyle beraber liderimiz, önderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız yaptı. Allah ondan razı olsun. Onun çağrısıyla beraber meydanlar doldu taştı. Bugün de aynı çağrıyı yapıyoruz. Biz asaletli bir milletiz, inanmış bir milletiz. Vatan sevgisini imandan bilen bir milletiz. Bütün emperyalist güçlere bu meydanlarda hep beraber bunu haykırdık. Geçmişte Asala, bugün FETÖ ve PKK gibi emperyalist güçlerin taşeronu olan bu örgütlerin hain faaliyetleri devam edecek. Buna karşı her zamankinden daha fazla dikkatli ve uyanık olmamız lazım. Bir ve beraber olmamız lazım. Bedeli, pahası ne olursa olsun, biz bu toprakların bizlere ne şekilde vatan olarak bırakıldığını çok iyi bilen bir milletiz. O nedenle bu bundan sonraki süreçte de Cumhurbaşkanımızın önderliğinde FETÖ ile mücadele etmeye devam etmemiz lazım. Biz bu darbe girişimini püskürtüysek bunda cumhurbaşkanımızın cesareti, ferasetinin yanında milletimizin de inancı ve asaletinin de büyük bir yeri var.” ifadelerine yer verdi.

“BU ŞEHRİN EVLADI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Fetöcü darbe girişiminin bir amacının da Türkiye’yi kendi sınırları içine hapsetmek olduğunu dile getiren Başkan Genç, “Bu topraklarda güçlü bir medeniyet istemeyecekler. Çünkü Türkün gücünün farkındalar. Güçlü Türkiye’nin neleri başardığının farkındalar. Bugün ülkemiz Doğu Akdeniz’de, Libya’da, Suriye’de mücadele edebiliyorsa, bunu devletimizin bu zamandaki gücüyle yapıyoruz. Esasında 15 Temmuz’un bir amacı da buydu. Bizi sınırlarımızın içine kapatmak. FETÖ’nün başta Almanya olmak üzere birçok ülkede faaliyetleri devam ediyor. Ama biz bir oldukça, biz güçlü oldukça, biz beraber oldukça evvel Allah başaramayacaklar. Şehitlerimize bir kez daha rahmet ve minnet dileklerimizi iletirken, halen ülkemizi bölmeye, parçalamaya matuf FETÖ ve benzeri hareketlere Trabzon Meydanı’ndan Cumhurbaşkanımızın sözüyle sesleniyoruz. “başaramayacaksınız, başaramayacaksınız, başaramayacaksınız…” Cenab-ı Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Bu vatan uğrunda gözünü kırpmadan canını veren bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anarken, kahraman Trabzonlulara bu mücadelede ortaya koydukları irade nedeniyle bir kez teşekkür ediyorum. Ve bu şehrin evladı olmaktan

gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hepiniz sağ olun, hepiniz var olun, hepiniz Allah (C.C)’a emanet olun.” diye konuştu.

Etkinliklere; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber