GENELGELER ÜLKESİNDEN SON DAKİKA PAZARCILAR  GENELGESİ

Son dakika: İçişleri Bakanlığı, pazarcıların mağduriyetini gidermek için 'Pazaryeri' konulu bir genelge yayımladı. Genelgeye göre 8 ve 15 Mayıs arasında Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatlerinde sadece yaş sebze/meyve satışı yapan pazaryerleri açık olacak. Bunun yanı sıra pazarların giriş ve çıkışları da denetlenecek.

İçişleri Bakanlığı 81 İlin valiliklerine 'Pazaryerleri' konulu genelge gönderdi. Genelgede, tam kapanma sürecindeki sokağa çıkma kısıtlamasında, temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler (bakkal, market, kasap, manav, kuruyemişçi, tatlıcı, fırın ve yeme-içme yerleri) ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan iş yerleri dışındaki tüm ticari işletme, işyeri ve/veya ofislerin kapalı olacağının düzenlendiği hatırlatıldı.

TESPİTLER YAPILDI

Genelgede, mevsimsel etkiler nedeniyle ürün arzında yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerindeki kısalık nedeniyle çiftçiler tarafından üretilen tarımsal ürünlerin (yaş sebze-meyve) zayi olabileceği yönünde tespitler bulunduğu belirtildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber