Görme Engelliler ilk defa AK Parti projesi ile araç kullandı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla düzenli olarak etkinlik ve faaliyetler gerçekleştirdiklerini ifade ederek "Görme ve işitme engelli kardeşlerimizle ve tüm diğer özel gereksinimli bireylerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Onlar bizi ziyarete geliyor Biz onları ziyarete gidiyoruz. Dün işitme engelli kardeşlerimize keyifli bir halı saha maçı gerçekleştirdik. Tabii bu maçı rövanşı da olacak. Ardından görme engelli kardeşlerimizle çok anlamlı bir etkinliğe imza attık. Sosyal Politikalar birim başkanlığımız tarafından düzenlenen etkinliklerde görme engelli kardeşlerimize Sürücü kurslarının eğitim araçları vasıtasıyla hayatlarında ilk defa araç kullanma heyecanını yaşattık. AK Parti olarak gönülleri dokunmaya güzel sosyal projelere imza atmaya devam edeceğiz."dedi. 

AK Parti'nin insan merkezli bakış açısının kurulduğu günden itibaren hiç değişmediğini ifade eden İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "AK Parti'de hakim olan 'Yaratılanı Severiz Yaratandan ötürü' anlayışı bizlerin tüm özel gereksinimli bireylere karşı yaklaşımımızın temelini oluşturmaktadır. Bu anlayışla birlikte 19 yıllık iktidarımız süresi boyunca engelli kardeşlerimize engelli aylığı bağlanmasından tutun evde bakım ücretlerine kadar önemli haklar ve birçok vergi kaleminde muafiyetler tanındı. Kamu ve özel sektörde engelli personel alımları düzenli ve zorunlu hale getirildi. Engelli kardeşlerimizin sosyal yaşama uyum sağlamaları adına yapılması gereken tüm çalışmaları yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz."cümlelerine yer verdi. 


Türkiye Cumhuriyeti devleti tarihinde yatırımda, sanayide, altyapıda ve her türlü alanda olduğu gibi engelli ve özel gereksinimli bireylerin yaşam standartlarının yükseltilmesi, haklarının tesis edilmesi, özlük haklarının arttırılması noktasında da büyük çalışmalar yapıldığını belirten Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Canan Bülbül de "Engelli kardeşlerimizin yanlarında olmaya ve hayatlarını kolaylaştırmaya, her alanda kendilerini ifade edecek imkanı onlara sunmaya, huzur ve 
refahlarının artması için çalışmalarımıza devam edeceğiz."dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber